Perfektní dárek: klienti denního stacionáře Jitro se zadarmo naučili potápět

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pátek, 11.3.2016

Každý týden ve čtvrtek se vydává parta klientů denního stacionáře Jitro Olomouc na olomoucký plavecký stadion. Při plavání a relaxaci ve vodě jim zde pravidelně asistují studenti z Fakulty tělesné kultury Univerzity Palackého. Tento čtvrtek ovšem milovníky vody z olomouckého Jitra čekal dobrodružný zážitek.

„Plavat chodíme každý týden, hodně nám v tom pomáhá fakulta tělesné kultury,“ říká ředitelka Jitra Anna Taclová. Studentky oborů aplikovaná tělesná výchova a aplikované pohybové aktivity mají tyto hodiny jako součást své výuky, při které se učí, jak správně asistovat při různých pohybových aktivitách postiženým dětem i dospělým. Díky jejich přítomnosti a pomoci si mohou klienti denního stacionáře v bezpečí a pohodě zaplavat.

„Nedávno nám pan Radovan Kunc nabídl velmi příjemný dárek, a to bezplatné vyzkoušení potápění pro každého zájemce z řad našich klientů,“ vysvětluje Anna Taclová. Instruktor Radovan Kunc z potápěčské školy PotápěníOlomouc.cz se pak ve čtvrtek skutečně po dvě hodiny věnoval jak teoretické přípravě zájemců, tak praktickým ukázkám potápění. Přítomní se dozvěděli, jak funguje vzduchová láhev, co je to jacket neboli vesta s potápěčskou výstrojí, i jak správně dýchat pod vodou a jak komunikovat s instruktorem a dalšími potápěči. Ti nejšikovnější si sami vyzkoušeli, jaké je to dáchat a pohybovat se pod vodou. „Bylo to perfektní oživení, moc se to líbilo dospělým i mladším klientům. Panu Kuncovi chci tímto poděkovat za ochotu,“ vzkazuje za Jitro Olomouc ředitelka Taclová.

JITRO Olomouc, o.p.s. poskytuje lidem s mentálním a kombinovaným postižením sociální službu denního stacionáře v příjemném bezbariérovém prostředí poblíž centra města. Jitro poskytuje rovněž službu chráněného bydlení a rehabilitaci.

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

generic lipitor 80mg <a href="https://lipiws.top/">buy lipitor 40mg</a> order atorvastatin 20mg sale