Káva, to je poezie. A za dobrou básničku dostanete zítra kafe zdarma!

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Neděle, 20.3.2016

Světový den poezie a káva, jak to k sobě patří? Skvěle, dalo by se říct. Milovník kávy ví, že dobře udělaný šálek kávy je skutečnou poezií. A tak není divu, že se opravdové kavárny začínají připojovat ke Světovému dni poezie. V Olomouci to bude nyní Kafe Kodó. 

Už podruhé se 21. března odehraje v České republice propojení rituálu pití kávy s láskou k poezii. "Na poslední chvíli jsme se rozhodli přidat ke dni poezie. V pondělí 21. března u nás můžete kávu zaplatit vlastní básní," vzkazují básníkům z oblíbené kavárny v Ostružnické ulici. Motto dne poezie totiž zní Zaplať básní, cílem celé akce je pochopitelně otevřít lidem cestu k poezii a vtáhnout toto obvykle intimní umění do všedního dne. V kombinaci s lahodnou voňavou kávou pak může vzniknout celek, který je poezii vlastní - totiž moment dokonalosti, souznění a přesahu. A krom toho připomenout i to, že ke kavárnám poetická atmosféra prostě patří.

V Česku se k akci letos přidává jednadvacet kaváren, poprvé mezi nimi bude i jedna olomoucká. 

Fotogalerie: 
Autor: 
(mb)

Komentáře

order atorvastatin generic <a href="https://lipiws.top/">buy atorvastatin 40mg sale</a> brand lipitor