Běháním můžete pomoct zraněným zvířatům a jejich záchranné stanici

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Středa, 30.3.2016

Běháte? Jezdíte na kole? Máte rádi pohyb? Díky projektu Pomájhej pohybem můžete tuto snahu zúročit ve prospěch někoho potřebného, nyní je to například Záchranná stanice volně žijících živočichů. Stačí mít v telefonu jednoduchou aplikaci. Ať už potom s telefonem běhátem, běžkujete, jezdíte na lyžích, nebo chodíte na procházky, svou aktivitou a energií vždy generujete body pro vámi vybraný projekt, který finančně podpoří Nadace ČEZ.

Do aplikace EPP – Pomáhej pohybem byl nyní zapojen projekt Záchranné stanice volně žijících živočichů v Rudě nad Moravou. Pokud na něj lidé „vysportují“ dostatek bodů, Nadace ČEZ převede Českému svazu ochránců přírody v Šumperku 50 tisíc korun. ČSOP má v plánu v záchranné stanici vybudovat novou voliéru na rehabilitaci zraněných ptáků. Projekt byl do aplikace zařazen u příležitosti závodu JeLyMan, který startuje ve Starém Městě pod Sněžníkem, resp. Velkém Vrbně.

Aplikace se dá stáhnout zdarma, více informací na www.pomahejpohybem.cz.

Záchranná stanice volně žijících živočichů Ruda nad Moravou byla založena v roce 2013 Českým svazem ochránců přírody Šumperk. Její provoz není nijak dotován a veškerá činnost je zajišťována formou dobrovolnictví členů ČSOP Šumperk. 
Stanice přijímá veškeré poraněné, nemocné či jinak handicapované volně žijící živočichy, pečuje o opuštěná mláďata a poskytuje jim odborné ošetření, léčení a umožňuje jejich návrat zpět do volné přírody. Nejčastěji jsou přijímána zvířata poraněná dopravou, popálená elektrickým proudem, poraněná nárazem na skleněnou plochu či postřelená. Asi 50 % z nich se každoročně podaří vrátit zpět do přírody. Na daném území stanice spolupracuje s Hasičským záchranným sborem, Policií ČR a Městskou policií při odchytech zraněných živočichů. 
Z nadačního příspěvku vybudujeme další voliéru pro rehabilitaci zraněných zvířat. Vzhledem ke stále se navyšujícímu počtu přijímaných zraněných ptáků, především dravců a sov, akutně postrádáme další prostory pro jejich léčbu a rekonvalescenci.
Cílem je získat 50 tisíc korun.
Děkujeme za vaši pomoc!

Český svaz ochránců přírody Šumperk
Olomoucký kraj
www.csopsumperk.cz

Foto: facebook ČSOP Šumperk

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

brand atorvastatin <a href="https://lipiws.top/">order atorvastatin 40mg without prescription</a> buy atorvastatin 10mg online