Zahradní gurmánská slavnost poprvé pětidenní. Přijďte na Garden Food festival!

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 3.8.2020

Pět dní budou ochutnávat skvělá jídla a pití návštěvníci Garden Food Festivalu v Olomouci. Gastronomický svátek se uskuteční od středy 5. do neděle 9. srpna na několika místech ve městě. Místo vstupného si lidé koupí čip, který si nabijí na libovolnou částku. V programu se objeví finalisté televizní soutěže MasterChef Česko Roman Staša a Pavlína Lubojatzky i sushi mistr Lukáš Neckář.

Garden Food Festival přinese nejen klasický street food od vystavovatelů z celé republiky, ale představí také regionální restaurace a výrobce. „Šestý ročník festivalu v Olomouci bude z důvodu celorepublikových opatření rozhodně menší než v předchozích letech a na více místech, abychom zabránili shromažďování velkého množství lidí. Tato koronavirová doba je pro nás těžká, ale chceme podpořit kvalitní gastronomii,“ řekla Lucie Matulová, ředitelka pořádající agentury P-TEAM, která nově festival organizuje. Milovníci dobrého jídla se mohou těšit na degustační menu, kuchařské a barmanské show, ochutnávky vína i piva, workshopy s kuchaři, hudební představení i program pro děti, které jistě potěší chemická show Pevnosti poznání Univerzity Palackého.

Ve středu a ve čtvrtek budou ochutnávky v místních restauracích a podnicích a v pátek se na Horním náměstí objeví několik stánků, které nabídnou nejrůznější dobroty a zpříjemní lidem hudební představení. Organizátoři spojili síly s kulturní akcí Pohoda U Trojice. „Nová podoba Garden Food festivalu je určitě zajímavým oživením a posunem, kdy se při této akci využije i potenciál centra města a zajímavých zákoutí, které mohou návštěvníci během festivalu objevit,“ řekla Karin Vykydalová, vedoucí odboru cestovního ruchu, kultury a sportu olomouckého magistrátu.

Hlavní program se uskuteční o víkendu v rozkvetlém Rozáriu, kde bude na třicet stánků. Mezi nimi i zajímavá prezentace jídel pod značkou Czech Specials, který je partnerským projektem agentury CzechTourism, Asociace kuchařů a cukrářů ČR a Asociace hotelů a restaurací.

Zatímco v minulých letech se platil vstup za každou osobu a den festivalu, nyní si stačí zakoupit jediný čip za 90 korun a na něj se po nabití libovolné částky může stravovat jakýkoliv počet návštěvníků. Čipy budou k dostání od středy 5.srpna všech festivalových pointech.

Místa konání festivalu GFF v Olomouci

Ochutnávky v místních restauracích a podnicích: 5. – 6. 8. (středa a čtvrtek)

Festivalové dny 7. – 9. 8.             pátek / sobota / neděle

Horní náměstí                               14 – 22 / 14 - 22 / ----

Rozárium                                        ----      / 10 – 18 / 10 - 18

OC Šantovka, areál Fun parku    14 – 22 / 10 – 18 / 10 - 18

Pořadatelé myslí na bezpečnost a zajistí:

  • dostatečné rozestupy bez front u stánků
  • dezinfekce k dispozici na několika místech
  • velkorysé jídelní zóny s dostatečnou vzdáleností
  • bezkontaktní placení pomocí čipů
  • kontrola zón a regulace množství návštěvníků pomocí „sektorů“
  • čisté toalety a místa s přebalovacími pulty díky zapojení lokálních podniků
  • ekologicky odbouratelné nádobí a pravidelný úklid odpadků
  • odpočinkové zóny se soukromím
Fotogalerie: 
Autor: 
(rej)

Komentáře

buy lipitor 80mg generic <a href="https://lipiws.top/">order lipitor 20mg for sale</a> order atorvastatin 40mg pill