Vila Primavesi opět ožije. Připravují tady dobrou stylovou kavárnu

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Čtvrtek, 6.8.2020

Bývala tu restaurace s vyhlášenou středomořskou kuchyní, nakonec ale shodou různých neblahých okolností skončila. Od té doby byla pro milovníky příjemného posezení na úrovni jedinečné prostředí secesní vily Primavesi nedostupné. Na podzim se to změní: v říjnu tady otevřou novou stylovou kavárnu sítě KAFEC.

„Na tenhle KAFEC se fakt hodně těšíme. V Olomouci jsme měli štěstí a po chvíli hledání jsme narazili na volné prostory po restauraci ve Vile Primavesi. Pro olomoucký KAFEC jsou skutečně ideální. Je to kousek od centra Olomouce, s prostornou zahrádkou pro letní posezení venku a vnitřní prostory jsou veliké akorát, jak potřebujeme. K tomu všemu jako bonus profesionální kuchyň celá z nerezu,“ uvádí na svém webu provozovatelé sítě, která má pobočky kromě Brna také v Plzni, Uherském Hradišti a Zlíně. Dodávají, že o luxusní prostor v historickém centru Olomouce měli velký zájem a že se díky rozumnému a vstřícnému majiteli rychle dohodli na podobě nájemní smlouvy.

„Od letošního října tu pro vás otevřeme kavárnu se snídaněmi, pravými belgickými waflemi a výběrovou kávou. Těšíme se na vaši návštěvu,“ dodávají šéfové KAFEC.

Skoro 115 let starou secesní vilu vybudovala rodina bankéřů Primavesi. Na stavbě a výzdobě vily se tehdy podíleli významní umělci jako je architekt Franz von Krauss, sochař Anton Hanak nebo slavný malíř Gustav Klimt. Po změně majitele vila fungovala jako soukromé sanatorium, po válce byla znárodněna komunisty a po revoluci ji v rámci restitucí získal od státu původní majitel zpět.

Fotogalerie: 
Autor: 
(rej)

Komentáře

atorvastatin buy online <a href="https://lipiws.top/">order generic atorvastatin</a> lipitor 10mg us