První letošní děvčátko je Natálka. Je z Hranic, ale je současně i Olomoučankou

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Sobota, 2.1.2021

První miminka narozená v olomoucké porodnici v letošním roce byli dnes přivítat primátor města a hejtman Olomouckého kraje. Ačkoli první informace naznačovaly, že první miminko narozené v porodnici FNOL je zároveň první miminko města i kraje, primátor s hejtmanem nakonec předali dárky dvěma holčičkám. Jak se totiž ukázalo, Natálka narozená dvanáct minut po půlnoci není z Olomouce, ale z Hranic.

Je miminko narozené v olomoucké porodnici, jehož rodiče bydlí v Olomouci, občánkem města Olomouce? Není, jeho maminka má totiž trvalé bydliště v Hranicích. Malá Natálka, která se narodila dvanáct minut po silvestrovské půlnoci s mírami 3,830 kilogramu a 51 centimetrů, je tedy prvním miminkem Olomouckého kraje a prostřednictvím primáře novorozeneckého oddělení Lumíra Kantora jí předal dárečky hejtman Josef Suchánek. „Kvůli opatřením v souvislosti s pandemií koronaviru jsem nemohl stisknout ruku přímo mamince malé Natálky. Doufám, že se děvčátko stane spokojenou obyvatelkou Olomouckého kraje. Do života přeji jí i celé její rodině především zdraví,“ řekl hejtman Josef Suchánek

První Olomoučanka se narodila 1. ledna 2021 ve dvě hodiny odpoledne. Na svět přišla předčasně, v 31. týdnu těhotenství s váhou pouhých 740 gramů. Vzhledem k okolnostem si rodiče nepřejí zveřejnit jméno ani bližší informace, podle slov primáře novorozeneckého oddělení Lumíra Kantora je ale stav holčičky dobrý. Ačkoli je oproti věku drobnější, první okamžiky na světě zvládá dobře. „První olomoucké holčičce samozřejmě přeju hlavně zdraví a hodně sil, aby rychle dohnala, co je třeba. A mamince, aby, ač se ztíženým startem, jim dcerka krásně rostla a dělala rodičům jen radost,“ uvedl primátor města Mirek Žbánek.

Foto: mmol/Blanka Martinovská a Olomoucký kraj

Fotogalerie: 
Autor: 
(rej)

Komentáře

lipitor 80mg cost <a href="https://lipiws.top/">order atorvastatin generic</a> order lipitor 40mg for sale