Mistr gastronomie Roman Paulus míří do Olomouce jako šéfkuchař LOBSTER Catering!

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pátek, 29.1.2021

Na začátku roku 2021 získala olomoucká gastronomická scéna významnou posilu. Do Olomouce přechází jedna z nejrespektovanějších osobností české gastronomie Roman Paulus. V minulosti pro pražský hotel Alcron získal šest michelinských hvězd, nyní bude nově působit jako šéfkuchař společnosti LOBSTER Catering. V Olomouci zároveň připravuje otevření zcela nového progresivního gastronomického konceptu, kantýny pro 21. století, která vznikne v atriu budovy Envelopa Office Center. Jídla Romana Pauluse budou navíc pravidelnou součástí nabídky Lobster Family Restaurant.

Paulusův vztah k Olomouci má delší kořeny. Od otevření v roce 2013 je patronem Lobster Family restaurant v Galerii Šantovka. Kromě pomoci s přípravou konceptu této restaurace pořádal v Olomouci pravidelně také Školy vaření s Romanem Paulusem, účastnil se místního Garden Food Festivalu. „Mám v Olomouci mnoho přátel. Místní gastronomie je na vzestupu a z Olomouce se stává vyhledávaná gastronomická destinace. Delší dobu jsem se chystal k životní změně, člověk nesmí propadnout stereotypu, musí přijímat nové výzvy. Rád jsem proto přijal nabídku Richarda Morávka, opakovaně jsem si ověřil, že v podnikání klade důraz na kvalitu a je stejný perfekcionista, jako já,“ popsal pozadí svého profesního rozhodnutí Paulus.

Společnost LOBSTER Catering s šéfkuchařem Romanem Paulusem chce poskytovat špičkové, zároveň však dostupné cateringové služby v Olomouci i v širším regionu. Základem nabídky je poctivá kuchyně z nejkvalitnějších čerstvých lokálních a sezónních surovin od nejlepších místních farmářů. Kuchařský rejstřík Romana Pauluse obsahuje tradiční speciality i exotické pokrmy etnických kuchyní. Na podzim letošního roku bude navíc v atriu Envelopa Office Center otevřen unikátní gastronomický koncept, který Paulus povede. „Mým cílem je zbourat stereotypy, která mají lidé z minulosti spojeny se slovy kantýna, bistro. Představit je úplně jinak, na úrovni 21. století. Je to stejně náročná výzva jako působení v oblasti „fine-dining“,“ přiblížil své záměry Roman Paulus.

Paulusův příchod do Olomouce dále posiluje trend rozvoje města jako významné gastronomické destinace. V kuchyni Lobster Family restaurant působili známí kuchaři Jaroslav Klár či Richard Klemeš, akce zde pořádal Jan Punčochář. Současným šéfkuchařem je František Pospíšil. Do Olomouce lidé jezdí za zážitky, které nabízí restaurace Entrée dalšího slavného šéfkuchaře Přemka Forejta. Velké renomé si v poslední době získala kuchyně Long Story Short. Řada podniků je stále silněji v hledáčku gastronomických influencerů i díky své progresivitě, příkladem může být bistro restaurant Zdravá pecka. „Chci pomoci olomoucké gastronomii také v souvislosti s negativními dopady pandemie Covid19. Kvalitní koncepty se neohrožují, naopak znamenají synergii a vzájemnou podporu. Společným úsílím se Olomouc stane pojmem pro všechny milovníky dobrého jídla,“ zdůraznil Roman Paulus.

Profil šéfkuchaře Romana Pauluse

Hvězdnou kariéru zahájil na začátku 90. let v Rakousku, první zkušenosti se špičkovou světovou gastronomií získal na přelomu staletí v prestižním hotelu Savoy v Londýně či na zaoceánské lodi Queen Elisabeth II. Mezi léty 2000 – 2007 působil v hotelech řetězce Hilton, nejprve ve Vídni a poté v Praze. Od roku 2008 do roku 2020 byl šéfkuchařem v pražském Alcronu. Absolvoval řadu odborných školení a stáží v prestižních mezinárodních vzdělávacích institucích (The Emirates Academy of Hospitality Management - Ecole Hoteliere de Lausan ne) a v slavných světových restauracích (michelinské restaurace La Pergola v Římě a Maison du Boeuf v Bruselu). Je nositelem řady ocenění včetně vůbec nejprestižnějšího ocenění v oboru: pro hotel Radisson Blue Alcron Prague šestkát získal slavnou michelinskou hvězdu.

Fotogalerie: 
Autor: 
(rej)

Komentáře

order generic atorvastatin <a href="https://lipiws.top/">buy atorvastatin online</a> order lipitor 10mg generic