Kovářská výheň rozehřívá Olomoucké vánoční trhy

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 15.12.2014

I když jsou dnešní teploty značně nad dlouhodobými prosincovými průměry, přesto je málokomu venku tak horko jako kovářům v právě dnes otevřeném stánku na Horním náměstí v Olomouci. Atmosféra Olomouckých vánočních trhů se díky přítomnosti mladých kovářů ze Střední školy zemědělské a zahradnické posunula na pomyslné příčce příjemnosti opět o kousek nahoru.

Jen zkuste chvíli sledovat práci se žhavou technickou ocelí nebo se nechte jen tak fascinovat žhnoucí kovářskou výhní. Nakonec si od stánku můžete odnést i dárek, který vznikal na kovadlině přímo před vašima očima. Dodejme, že ceny jsou vskutku mírné, a málokterý dárek je tak trvanlivý jako ten ocelový. 

Mobilní kovářská dílna olomoucké střední školy je hostem vánočních trhů pravidelně. Letos zde budou mladí kováři předvádět, co se naučili, ode dneška až do čtvrtka. 

Fotogalerie: 
Autor: 
(mb)