Rostislav Holický; další osobnost olomoucké kultury, která odešla

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Čtvrtek, 8.1.2015

Děkan a od roku 2009 rektor Středoevropské pivní univerzity. Předseda recesistického Klubu překvapených přátel, předseda Pivní strany české a spoluzakladatel tradice Pivních plesů. Klíčová osobnost při zakládání tradice baseballu v Olomouci či při řízení fotbalu v Černovíře. Organizoval koncerty, jednal s kapelami, zahrál si i v několika hudebních klipech. Rostislav Holický, muž, který věnoval svou osobní i pracovní energii všemu možnému, při čem se lidé dobře bavili. Tento člověk, který dokázal vytvářet přátelskou atmosféru a pro dobrou náladu ostatních byl ochoten ledacos udělat, před pár dny nečekaně zemřel. 

Sympatický, dobromyslný, aktivní, a přitom skromný a nikterak hlučný člověk, tak si jej budou pamatovat všichni ti, kdo se účastnili třeba některého z desítek ročníků pivních plesů. Pamatovat si jej budou nepochybně třeba muzikanti z kapely Mňága a Žďorp, jimž právě Pivní ples tvoří kulisu ke klipu jedné ze známých skladeb a v jejichž klipech sám pan Holický občas účinkoval. Rostislav Holický byl jednoduše člověkem, který svůj talent a energii v maximální míře věnoval kulturnímu a společenskému dění. Stejné oblasti se věnoval dlouhá léta také v profesi pracovníka oddělení kultury olomouckého magistrátu.  

V sobotu 3. ledna Rostislav Holický ve věku nedožitých 56 let nečekaně zemřel. Jeho blízcí se s ním rozloučí v obřadní síni olomouckého krematoria v pátek 9. ledna v 11,20.

V několika málo měsících tak Olomouc ztratila další výraznou osobnost, po básníku a polonistovi Václavu Burianovi a disidentu, pedagogovi a prvním polistopadovém primátorovi Milanu Hořínkovi. 

Fotogalerie: 
Autor: 
(jak)