Kam po studiu za prací? Konference WorCo nabízí šanci

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Čtvrtek, 9.4.2015

Zvýšit šance studentů a absolventů na trhu práce je hlavním cílem studentské konference s názvem WorCo. Pořádá ji AIESEC Olomouc ve spolupráci s Univerzitou Palackého a Českou spořitelnou 22. dubna v prostorách Pevnosti poznání v Olomouci.

V případě WorCo, neboli ‚Work Conference‘, se nebude jednat pouze o prezentaci firem jako potenciálních zaměstnavatelů, ale půjde o místo setkání studentů a absolventů se zástupci firem, kde si budou moci všichni neformálně popovídat, zjistit zajímavé informace o konkrétních podnicích, například jaké mají podmínky pro přijímací řízení, na co se připravit, co zdůraznit u pohovoru, nebo čeho se naopak vyvarovat. Připraveno je toho ale mnohem více.

V rámci celodenní konference vystoupí novinář Lidových novin a absolvent UP Ondřej Koutník s přednáškou na téma: „Jak jsem se stal investigativním novinářem“, Tomáš Buchwaldek pak rozvine téma: „Jak se postavit na vlastní nohy a začít podnikat,“ a Petr Procházka z GROWJOB se bude věnovat svému „From zero to hero aneb skoncuj s prokrastinací hned teď.“

Kromě těchto zajímavých přednášek mohou zájemci navštívit také takzvané „Stolečky.“ Tato část konference se bude odehrávat ve foyer Pevnosti poznání, kde se studenti mohou setkat se zástupci jednotlivých firem, jako jsou například Česká spořitelna, GMC, Model Obaly, Precheza a další. Je to tak ideální příležitost k navázání kontaktu mezi studenty a potenciálními budoucími zaměstnavateli.

V rámci WorCa bude připraveno i několik workshopů. Česká spořitelna bude mít například workshop věnovaný tématu finanční svobody, AIESEC naučí zájemce něco o public speaking, tedy jak správně vystupovat na veřejnosti, a společnost ModelObaly ukáže studentům, jak si vytvořit životopis a motivační dopis, a jak se úspěšně připravit na výběrové řízení.

To ale stále není všechno. Po celou dobu konání workshopu si studenti mohou nechat zkontrolovat své životopisy, čeká na ně také fotokoutek Aquaparku Olomouc s připravenou soutěží o snížené vstupné, a nebude chybět ani AIESEC koutek, ve kterém budou čekat stážisté připravení podělit se o své zážitky z cest, a bude zde i možnost zahrát si tématické hry. Zajištěno je také občerstvení, káva a doprovodný program.

Konference začne 22. dubna v 8 hodin ráno registrací účastníků, samotné zahájení je připraveno na 9 hodin a akce skončí v 17 hodin. Vstupné je příjemných 100 Kč při registraci a platbě do 17. dubna, poté od 18. dubna bude vstupné ve výši 150 Kč, v ceně je pak zahrnut i oběd.

Více informací a přihlášku lze najít na www.worco.cz, s dotazy se lze obrátit na karolina.slaba@aiesec.cz.

Ilustrační foto: bookboon.com

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

atorvastatin 40mg cheap <a href="https://lipiws.top/">order generic lipitor</a> order lipitor 10mg for sale