Nádherný fotbalový večer s jedinou jedinou kaňkou. Díky, Sigmo!

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pátek, 24.8.2018

Každý pesimista, kterých na Hané není zrovna málo, musel ve čtvrtek večer aspoň na 90 minut své černé brýle odložit. Skoro dvanáct tisíc lidí na Andrově stadionu a tisíce dalších u obrazovek nevěřícně zírali na to, jak může český klub, který momentálně ošklivě tápe v domácí lize, těžce potrápit španělský velkoklub. Sigma Olomouc, která penězi rozhodně neoplývá, hrála s bohatou Sevillou, v jejímž kádru jsou reprezentanti a v klubové vitríně desítky španělských i evropských trofejí, zcela vyrovnanou partii. Není nadsázkou, když řekneme, že Sigma klidně mohla vyhrát o dva góly.

Jedna z nejvyšších návštěv na Andrově stadionu hnala od počátku své oblíbence do útoku. Všichni svorně zapomněli na nešťastné pondělí a zápas s Baníkem. Hráči i fanoušci. Sigma po pár minutách na hřišti zjistila, že i sevillští borci jsou jen lidmi a hrát se s nimi dá. Čím dál silněji tlačili a opakovaně se dostávali před soupeřovu bránu, kterou hlídal český gólman Tomáš Vaclík. Tolik šancí, do kolika se hráči v modrých dresech dostali, se kolikrát nenaskytne ani v obyčejném ligovém utkání…

Ostatně sám Vaclík po utkání připustil, že si Sigma vůbec nezasloužila prohrát a že se nejlepší tým v historii Evropské ligy na výhru 1:0 v Olomouci hodně nadřel. Klubový web Sevillanů píše: „Sevilla veze cennou výhru 1:0 po velkém trápení se Sigmou“ a dodává, že Sigma byla v prvním poločase lepší než španělský velkoklub. „Český klub dominoval v prvním poločase a Sevilla se mnoho času trápila.“ Takové komentáře se čtou opravdu příjemně.

Škoda jen, že tam některá ze superšancí nespadla. V některých případech chybělo jen pár centimetrů, aby noha útočníka nasměrovala perfektní centr do Vaclíkovy sítě. Vyprávět by o tom mohl třeba Jakub Plšek. Nicméně gól do sítě hostí nepadl. Naopak v jednom z protiútoků se šest minut před koncem bohužel podařilo Sarabiovi po krásné přihrávce André Silvy obstřelit jinak skvělého Miloše Buchtu a Sevilla si tak zajistila dobrý základ pro domácí odvetu. Velká škoda.

Nicméně i tak provázel Olomoučany do šaten dlouhotrvající potlesk.  Vyhecovanou parádní atmosféru v Olomouci, kdy vytrvale fandily všechny čtyři tribuny, konec konců ocenili i španělští fotbalisté. A ti jsou na standardně vysokou podporu hlediště zvyklí. Jedinou skvrnkou na jinak suprové atmosféře byla absence španělských fandů. Ti údajně nepřiletěli proto, že jim hrozilo násilí ze strany polských chuligánů z Gliwic. Mezi tábory Gliwic a Sevilly prý panují nějaké letité nevyřízené účty a v Olomouci chtěli Poláci španělské příznivce ztrestat. Na rozdíl od Španělů také do Olomouce přijela necelá stovka polských chuligánů a snažila se na sebe upozornit kousek od stadionu.

Zpět k domácímu publiku a Sigmě. Ten potlesk byl opravdu zasloužený. Nezapomínejme totiž na jednu věc, kterou velmi výstižně připomněl soupeřův gólman. „Před dvěma roky Sigma s totožným kádrem hrála druhou ligu a teď proti nám odehrála takový zápas. To zaslouží uznání, jakým progresem prošli," konstatoval český brankář ve službách Sevilly Tomáš Vaclík a dodal, že si Olomouc nezasloužila prohrát. Totéž vzkazovali na sociálních sítích Sigmě nejen její faoušci, v nichž se konečně probudila modrobílá hrdost, ale i fandové jiných českých týmů včetně obou pražských S.

Takže ještě jednou díky, a věřme si! Třeba za týden Sigma dokáže na svou čtvrteční olomouckou show navázat a pořádně zatopí Seville i na její hřišti... 

Foto: Alice Mikešová, Jan Pořízek a REJ.cz

 

 

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

buy atorvastatin 40mg <a href="https://lipiws.top/">atorvastatin 40mg uk</a> atorvastatin order