Olomoucké ANO probouzí zimák z klinické smrti

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Úterý, 18.9.2018

PLACENÁ INZERCE

Nad zchátralou budovou zimního stadiónu v Olomouci se začíná blýskat na lepší časy. Hnutí ANO už v olomouckém zastupitelstvu podpořilo vypořádání majetkových poměrů, které dosud všem snahám o modernizaci budovy a celého areálu bránily. A ještě důležitější krok k výstavbě multifunkční arény uskutečnilo olomoucké ANO teď. Mirek Žbánek, kandidát na primátora města, vyjednal pro projekt vládní podporu.

„Státní participace je mimořádně důležitá. Nepůjde totiž o levnou věc, a bez pomoci vlády by se řešení situace mohlo odkládat donekonečna. Jsem rád, že Andrej Babiš po rozsáhlé diskusi náš projekt podpořil,“ uvedl Mirek Žbánek s tím, že dílčí opravy haly, kterým by se město v nejbližších letech stejně nevyhnulo, by si v součtu vyžádaly stovky miliónů korun a stále by se jednalo jen o údržbu původní, z dnešního hlediska zastaralé a nevyhovující budovy.

800 milionů na novou multifunkční halu

Předseda hnutí ANO a premiér Andrej Babiš v minulých dnech slíbil uvolnit na stavbu víceúčelové haly v Olomouci až 800 miliónů korun. Zástupci hnutí ANO tak plánují po říjnových komunálních volbách pokračovat v dalších krocích, které povedou k výměně „plecharény“ za moderní sportovně-kulturní centrum.

„V první řadě se musíme podrobně seznámit s obsahem projektové dokumentace, kterou jsme spolu s přilehlými pozemky a budovami koupili, a na základě toho zadat dopracování koncepce budoucího rozvoje zimního stadiónu,“ vysvětluje Žbánek, který má s veřejnými investicemi dlouholeté zkušenosti. Nová studie by podle něj měla posoudit i variantu výstavby nové haly, pokud se v rámci města podaří vytipovat vhodné pozemky s dobrou dopravní dostupností. Nepředpokládá přitom, že by se realizace projektu měla odsouvat na další léta, jak tomu bylo v minulosti.

Zastřešení je dnes ve stavu, který může vést k zastavení provozu

Olomoucký zimní stadion byl uveden do provozu v lednu 1948 a jednalo se v pořadí o sedmou ledovou plochu v tehdejším Československu. Zastřešení se dočkal v roce 1967 a teprve v roce 1980 byl stadion opláštěn a postaveny nové tribuny. Od roku 2006, kdy se zrekonstruovala hrací plocha, procházel jen dílčími stavebními úpravami vnitřních prostor a z vnějšku chátral. Zastřešení je dnes ve stavu, který může vést k zastavení provozu a na svém posledním jednání zastupitelstvo města schválilo mimořádnou pětimiliónovou investici do dosluhujícího kompresoru zajišťujícího chlazení kluziště.

Podle Žbánka zapadá nová víceúčelová hala do vládní koncepce podpory sportu, kterou hnutí ANO prosazuje a plánuje na ní vynaložit v nejbližších letech miliardy korun. Olomouc by se tak díky vyjednané státní podpoře zařadila mezi úspěšné krajské metropole, které disponují moderním zázemím nejen pro bruslařské sporty, ale i pro pořádání velkých kulturně společenských akcí. Po novém stadionu a další ledové ploše dnes volají nejen profesionální a amatérské sportovní kluby, ale i široká veřejnost.

„Státní podpora nám umožní realizovat důležitý projekt a prostředky, které díky ní uspoříme v našem městském rozpočtu, můžeme investovat do rozvoje hromadné dopravy, odpadového hospodářství nebo pokračující revitalizace sídlišť. Jako primátor se postarám o to, aby stavba nového stadiónu konečně začala a Olomouc minimálně na dalších 70 let reprezentovala důstojná sportovní aréna,“ uzavírá Žbánek.

ANO Olomouc na Facebooku: www.facebook.com/anoolomouc

Zdroj foto: Statutární město Olomouc a A2 architekti s.r.o.

Fotogalerie: 
Autor: 
PR

Komentáře

atorvastatin 20mg pills <a href="https://lipiws.top/">buy lipitor generic</a> atorvastatin 80mg price