Kluci drží hrdě prapor Sigmy! Devatenáctka vybojovala postup v lize mistrů

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Čtvrtek, 29.11.2018

Do jarních bojů v UEFA Youth League, tedy mládežnické obdoby Ligy mistrů, postoupila devatenáctka Sigmy Olomouc. Po domácí remíze 1:1 vybojovali mladí Sigmáci včera v izraelském Tel Avivu remízu 2:2 a tím pádem i postup dál. V předchozím dvojutkání Sigma vyřadila slovinský Maribor.

Olomoucká devatenáctka hrála se zkušeným Maccabi Tel Aviv nejprve doma 7. listopadu a včera v Tel Avivu pokaždé nerozhodně. Doma ovšem zápas skončil 1:1, zatímco ve včerejší odvetě v Izraeli 2:2. První branku utkání dal hlavou útočník Pavel Zifčák v 50. minutě, Tel Aviv pak srovnal a v 72. minutě dokonce otočil stav. V 78. minutě se ale prosadil střelou z voleje olomoucký záložník Ondřej Zmrzlý a stanovil tak konečný výsledek 2:2, což znamenalo skvělý a zasloužený postup Sigmy. Nic na tom už nezměnil ani závěrečný tlak Izraelců. Olomoučtí si ostatně zasloužili vyhrát už před třemi týdny v domácím utkání, bohužel ale tehdy nedokázali proměnit více než jednu z mnoha obrovských šancí, které na Andrově stadionu měli. 

„Odvetné utkání bylo jako na houpačce. Dostali jsme se do vedení, soupeř potom vyrovnal a otočil stav. Ale pořád jsme věřili, protože byl dostatek času a měli jsme dost šancí. Věřili jsme, že jsme schopní vstřelit branku. Ten kýžený postupový gól se nám nakonec podařilo vstřelit a zajistili jsme si kýžený postup. Jsem strašně rád, že jsme to zvládli, je to skvělá odměna pro kluky za práci, patří jim obrovská gratulace k obrovskému úspěchu,“ řekl pro web Sigmy trenér SK Sigma U 19 Tomáš Janotka.

Je fajn vidět, že i když se zrovna moc nedaří áčku Sigmy, respektovaná mládežnická líheň v Olomouci pracuje na sto procent a získává i skalpy renomovaných zahraničních soupeřů. Mladíkům v modrých dresech přejeme, aby do dalšího kola, které se odehraje až v únoru po zimní pauze, dostali co nejatraktivnějšího soupeře. Ve hře jsou například Juventus Turín nebo slavná Chelsea, rozhodovat se bude v půli prosince. 

Maccabi Tel Aviv U 19 – SK Sigma Olomouc U 19 2:2 (0:0)

Branky: 58. Strosberg, 72. Guerrero - 50. Zifčák, 78. Zmrzlý.
SK Sigma U 19: Trefil – Diblík, Kratochvíl, Bednár, Galus – Zlatohlávek (67. Šíp), Grygar, Zmrzlý – Grečmal (81. Raab), Zifčák, Langer (89. Vybíral). Trenér Tomáš Janotka.

Foto: sigmafotbal.cz

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

atorvastatin 20mg tablet <a href="https://lipiws.top/">order lipitor 40mg online cheap</a> cheap atorvastatin 80mg