Mladíci hráli srdnatě, na Lyon to nestačilo. Nadchli však diváci rekordem i sbírkou

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Čtvrtek, 21.2.2019

Pohledné utkání s věhlasným soupeřem Olympique Lyon mají za sebou mladíci z devatenáctky olomoucké Sigmy. Kdyby se borcům v modrém podařilo proměnit některou z velkých šancí zejména v prvním poločase nebo z předposlední desetiminutovky druhé půle, mohlo to taky o poznání lépe dopadnout. Jenže zatímco francouzští mladíci skórovali dvakrát, mladé Sigmě to nevyšlo ani jednou. Dobře naopak dopadla snaha docílit diváckého rekordu a charitativní sbírka pro malého Patrička. 

Na hřišti bylo sice místy vidět, že sportovní výkonností Francouzi, z nichž někteří znají i první ligu, domácí hráče převyšují. Také proto se ostatně několikrát valily na gólmana Sigmy Trefila mimořádně rychlé a nebezpečné protiútoky hráčů v bílém. Hanáci dokázali bojovat a nedostatky ve fyzičce či technice nahrazovali srdnatostí, takže i oni hosty občas pěkně ždímali. Žádnou z velkých šancí však neproměnili, naopak lyonský Maxence Caqueret ve 31. minutě s pomocí tyče skóroval. Druhý gól dostala Sigma nečekaně po dlouhé sérii rohových kopů a intenzivním obléhání francouzské svatyně. V 84. minutě se dosud bránící se hosté dostali do bleskového protiútoku a na brankáře Trefila běžela hned trojice Francouzů. Nakonec Lenny Pintor pojistil bez problémů Lyonu výhru.

Sigma prohrála 0:2 a vypadla tak v předkole vyřazovací fáze UEFA Youth League. Mladíci ale zanechali pozitivní dojem a před francouzským týmem s daleko zvučnějším jménem i podstatně dražší soupiskou se určitě nemuseli stydět. Kromě jiného je může těšit, že na podzim získali skalpy slovinského Mariboru a izraelského Tel Avivu. Zažili také dobrou diváckou kulisu a dlouhý zasloužený potlesk po utkání.  

Už před středečním zápasem se spekulovalo také  o tom, zda se na Andrově stadionu povede docílit diváckého rekordu tohoto ročníku UEFA Youth League. Vyšlo to, dosud nejvyšší počet byl 3612 diváků na utkání IF Elfsborg U19 – Chelsea FC U19. Olomoučané se vyhecovali a na zápas přišlo 4065 fanoušků, kteří byli mimochodem chvílemi slyšet více než při ligových zápasech áčka Sigmy. Co je ale nejpodstatnější, prodejem vstupenek se povedlo získat velmi slušnou sumu 176 600 korun. Částka byla hned na stadionu předána ve formě šeku rodičům tříletého Patrika, který trpí vážnou nemocí, spinální svalovou atrofií. Tato vrozená nemoc zásadně ztěžuje možnost pohybu a Patrik bude brzy potřebovat vozíček, který rodiče teď mohou díky sbírce fanoušků poříádit. Za iniciativou stojí spolek Dobré místo pro život a SK Sigma Olomouc. Není to ani zdaleka první společná charitativní akce, což dodává olomouckému fotbalu velmi sympatický rozměr. 

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

atorvastatin 40mg usa <a href="https://lipiws.top/">order generic atorvastatin</a> buy atorvastatin 10mg online