Město fandí... tentokrát Sigmě. V klíčovém utkání fotbalisty podpoří noví fandové

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Úterý, 7.5.2019

Veledůležité utkání odehraje SK Sigma Olomouc v neděli 12. května 2019. V 15 hodin začne na domácím stadionu odveta semifinálového utkání ve skupině o Evropskou ligu proti týmu FC Fastav Zlín. Radnice iniciovala projekt Město fandí, jehož aktuálním cílem je maximální fanouškovská podpora Sigmy na co nejvíce zaplněném Andrově stadionu. Na podporu fotbalistů dnes "zmodral" i oficiální web města! 

„Statutární město Olomouc je minoritním akcionářem fotbalového klubu a fotbal všech věkových kategorií dlouhodobě podporuje. Sigma v minulosti už mnohokrát udělala Olomouci velmi dobrou reklamu i v zahraničí. Domnívám se, že právě teď je ten ideální okamžik veřejně poukázat na propojenost města, fotbalu a sportu obecně,“ řekl primátor Olomouce Mirek Žbánek. „Chceme teď ukázat, že město opravdu kope za Sigmu, a současně bychom rádi využili toto důležité utkání jako dobrou příležitost pro popularizaci fotbalu i fanouškovství mezi žáky základních škol,“ doplnil náměstek primátora Martin Major, který je současně předsedou dozorčí rady SK Sigma Olomouc. „Jsem přesvědčen o tom, že pozitivní vztah k rodnému městu se může projevovat právě i vztahem k příslušnému sportovnímu klubu, což samozřejmě platí obecně, nikoliv jen u kopané,“ dodal Major.

Fotbalisté mezi školáky

V rámci projektu nakoupilo město pro školáky téměř 1900 vstupenek. Sami fotbalisté Sigmy pak v úterý ráno obdrželi balíčky se vstupenkami a rozjeli se do dvanácti olomouckých základních škol. Vybraní školáci dostali od fotbalistů po dvou vstupenkách, vždy pro dítě a jednoho dospělého. Všechny vstupenky jsou určeny na severní tribunu Androva stadionu, která bude otevřena jen pro účastníky této akce, tedy pro rodiče s dětmi. Na této tribuně pro ně bude zajištěna pořadatelská služba a občerstvení. Před samotným utkáním budou v prostorách před stadionem připraveny tři předzápasové atrakce, na programu bude i poločasové soutěžní kopání na branku o ceny. „Jsme velice rádi, že se město Olomouc v rámci projektu Město fandí rozhodlo podpořit děti na základních školách. Těší nás, že na Andrově stadionu můžeme přivítat naše malé fanoušky a společně si užít fotbalovou atmosféru,“ uvedl marketingový ředitel SK Sigma Olomouc David Holly.

„Fotbalová Sigma k Olomouci jednoznačně patří, a pokud ji můžeme takto podpořit v důležitém zápase a současně motivovat školáky k tomu, aby fotbal sledovali a sami se mu třeba věnovali, je to po všech stránkách dobrý nápad,“ komentoval projekt primátor Žbánek a dodal, že v renomovaných zahraničích fotbalových ligách je patrný trend zapojovat do fandění celé rodiny a působit tak mimo jiné i na zkultivování fanouškovského prostředí. Nový projekt Město fandí je ovšem zamýšlen jako podpora fandění různým druhům sportu, které se v Olomouci hrají, nikoliv pouze fotbalu.

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

buy atorvastatin 10mg sale <a href="https://lipiws.top/">buy lipitor 20mg for sale</a> lipitor 80mg generic