Zimní závod autoveteránů z Prahy do Sankt Wolfgang projížděl i přes Olomouc

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 27.1.2020

Nádherná auta, která evokují atmosféru klasických rally závodů ze 70. let minulého století, projížděly dnes ráno přes Olomouc. Legendární vozy značek Alfa Romeo, Bentley, BMW, Porsche, Ford, Volvo či Jaguar s holandskými, britskými, rakouskými i českými posádkami prosvištěl městem mezi osmou a desátou dopoledne. Více než tři desítky aut patřily k dálkovému zimnímu závodu veterán s názvem Winter Trail 2020.

Závod odstartoval 25. ledna v Praze a pokračuje přes Olomouc, Hradec Králové, německý Bad Schandau, Karlovy Vary a Český Krumlov do Rakouska přes Linec k Salzburgu. Cíl je v Sankt Wolfgang im Salzkammergut. Posádky historických sportovních vozů čeká skoro 1400 kilometrů, do cíle mají dorazit v pátek 31. ledna. Z Olomouce, kde posádky v neděli přenocovaly a kterou pak sportovní speciály projely přes Hejčín, Dobrovského ulici a Pavlovičky směrem na Šternberk, zamířili na slavnou a náročnou trať Ecce Homo a dále do Jeseníků, kde projedou i nedaleko nejvyšší hory Moravy Pradědu lázeňskou obcí Karlova Studánka. Zde je mimochodem čeká pondělní oběd.

Mezi vozy jsou i legendy automobilového sportu, jako je Porsche 911, BMW 2800, Triumph TR6, Opel Manta, Sunbeam Lotus či Alfa Romeo Giulia, nejstarším autem je Bentley Derby z roku 1935. Mezi stroji je i kdysi velmi úspěšná Škoda 130 RS Coupé s českou posádkou.

O zážitcích i trablech řidičů historických aut můžete číst zde v denních reportech https://www.thewintertrial.nl/2020/info/dayreports

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

order atorvastatin 20mg sale <a href="https://lipiws.top/">buy atorvastatin sale</a> atorvastatin drug