Sigma si po výprasku spravila chuť. Dvakrát porazila brněnskou Zbrojovku

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Neděle, 17.5.2020

Po trapném výprasku ve středu, kdy prvoligová Sigma podlehla o jednu soutěž níže hrajícímu SK Prostějov 0:4, se fanoušci Sigmy i její vedení se zájmem chystali na sobotní dvojutkání se Zbrojovkou Brno. Druhý a třetí ze série přípravných utkání se už Sigmě naštěstí povedly o poznání lépe. 

V prvním utkání na tréninkovém hřišti nastoupila sestava Buchta, Sladký, Štěrba, Greššák, Kerbr, Zahradníček, Daněk, Zmrzlý, González, Pilař, Yunis. Borci mysleli zejména na útok, což se k množství neporměněných šancí z utkání v Prostějově dá pochopit. Mezi střelce tří gólů Sigmy se zapsal i Václav Pilař, který připravil i gólovou pozici pro autota první branky Kryštofa Daňka. Druhý gól dával z penalty po faulu na Jakuba Yunise Milan Kerbr. Trenér Látal si lehce postěžoval na nedůslednost v obraně, jinak byl ale s utkáním spokojený. „Po našem výkonu v Prostějově jsem dnes viděl velké zlepšení. V Prostějově jsme nepředvedli výkon, který by byl hodný Sigmy Olomouc. Na druhou stranu beru ohled na to, že jsme před zápasem měli hodně těžké tréninky. Ale aby poločas skončil 3:0, to se nemůže stát. Dnes už to byl naprosto jiný výkon. Vypracovali jsme si mnoho příležitostí. I když jsme na můj vkus pouštěli Brno až moc do šancí. V obranné fázi ještě máme co zlepšit, ale vepředu už to mělo nějaké parametry. Měli jsme dobrou rozehrávku a byli jsme agresivní,“ uvedl po prvním utkání trenér Sigmy Radoslav Látal.  

Druhé sobotní utkání se odehrálo už přímo na Andrově stadionu a za Sigmu do něj nastoupila tato sestava: Mandous, Látal, Jemelka Beneš, Vepřek, Hála, Breite, Houska, Chytil, Falta, Juliš. Jarní kanonýr Lukáš Juliš se už na rozdíl od utkání v Prostějově nemýlil a ze své druhé šance skóroval. Pár minut před koncem se ve skrumáži po rohovém kopu nejlépe zirientoval domácí obránce Václav Jemelka a stanovil stav utkání na 2:0 pro Sigmu. Brno nedokázalo tentokrát skórovat ani jednou, díky zlepšené hry sigmácké obrany, kterou si po utkání pochvaloval i trenér Látal.  

Sigma teď trénuje naplno, protože ji zbývá dohrát šest utkání základní částio ligy. Rozhodlo o tom ligové grémium. Hrát se začíná v úterý 26. května, kdy Sigmu čeká zápas na Slovácku. Doma Sigmu čeká Příbram, Baník a Plzeň. Zatím budou ovšem při ligových utkáních ochozy bez diváků, záleží jen na tom, jak bude dosavadní přísná opatření uvolňovat vláda. 

1. utkání

SK Sigma Olomouc – FC Zbrojovka Brno  3:1 (1:0)

Branky: 27. Daněk, 50. Kerbr pen., 52. Pilař – 82. Krška.

Sigma Olomouc: Buchta (46. Reichl) – Sladký, Štěrba, Greššák, Kerbr (79. Grygar) – Zahradníček, Daněk, Zmrzlý, González (85. Hausknecht), Pilař (72. Šíp) – Yunis (79. Fiala). 

Zbrojovka Brno: Šustr – Bariš, Šumbera, Mach, Jurásek – Krška, Vaněk, Pachlopník, Ševčík – M. Vintr, M. Sedlák. Střídali: Žalud, Jambor, Holman.

2. utkání

SK Sigma Olomouc – FC Zbrojovka Brno  2:0 (1:0)

Branky: 30. Juliš, 88. Jemelka.

Sigma Olomouc: Mandous – Látal, Jemelka Beneš, Vepřek - Hála, Breite, Houska, Chytil (81. Zlatohlávek), Falta (81. Hapal O.) – Juliš (87. Spáčil).

Zbrojovka Brno: Floder – Štepanovský, Dreksa, Šural, Eismann – Hladík (61. Pachlopník), Čermák (78. Jambor), J. Sedlák, Fousek (76. Šumbera) – Růsek, Přichystal.

Zbývající ligové zápasy:

25. kolo | úterý 26. 5. (18:00) | 1. FC Slovácko – SK Sigma Olomouc (O2 TV Fotbal)

26. kolo | sobota 30. 5. (14:00) | SK Sigma Olomouc – 1. FK Příbram (O2 TV Fotbal)

27. kolo | středa 3. 6. (18:00) | SK Dynamo České Budějovice – SK Sigma Olomouc (O2 TV Fotbal)

28. kolo | neděle 7. 6. (17:00) | SK Sigma Olomouc – FC Baník Ostrava (O2 TV Fotbal)

29. kolo | středa 10. 6. (18:00) | FK Mladá Boleslav – SK Sigma Olomouc

30. kolo | neděle 14. 6. (17:00) | SK Sigma Olomouc – FC Viktoria Plzeň

Foto: sigmafotbal.cz

Fotogalerie: 
Autor: 
(rej)

Komentáře

purchase lipitor generic <a href="https://lipiws.top/">order generic lipitor 80mg</a> atorvastatin 20mg uk