Svátky města letos chutnaly i vypadaly dobře

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 16.6.2014
Czech the Light - projekt, který zpestřil letošní Svátky města Olomouce.

Koncert Michala Hrůzy, řemeslný jarmark, výstava v městské galerii, zvířata na náměstí...co bylo lepší? Chutnalo více Hanácké hodování nebo speciály z produkce místního minipivovaru? Svátky města Olomouce skončily, a s nimi i víkend doslova přeplněný zajímavými akcemi.

Se svátky města mají Olomoučané zkušenost od roku 1996, blíží se tedy dvacetileté jubileum. Za ta léta se pojetí mírně proměňovalo. Letošní program byl ve srovnání s některými předchozími roky poněkud střídmější, ale zato velmi dobře odsýpal. Skvělé bylo, že se povedlo (záměrně či šťastnou náhodou?) sladit se Svátky města i další akce. Mistrovství ČR v pétanque na Svatém Kopečku, promítání filmu ve Smetanových sadech, Jethro Tull a další rockové veličiny v Korunní pevnůstce parkurové závody na Lazcích a především Czech the Light - úžasná výstava světelných objektů ve veřejním prostoru. Chvílemi toho bylo tolik, že se člověk nemohl rozhodnout, kam jít dřív. 

Páteční program zahrnoval krom jiného tradiční průvod ke cti svaté Pavlíny. Bylo milé, když se do poněkud chudnoucího průvodu (nezapomeňme na ústup armády z dříve tradičně vojenské Olomouce) zapojila delegace z partnerského Noerdlingenu ve vlastních historických kostýmech. Třeba zajímavý tip na příští rok - partnerských měst má Olomouc dost. Večerní koncert Michala Hrůzy a kapely Hrůzy, kde zazněly všechny známé hity tohoto muzikanta, velmi slušně zaplnil Horní náměstí. Přesto to nebyl stejný tahák jako třeba J.A.R. či Tata Bojs. Zaujal i flerjarmark a další páteční akce. V sobotu městem od rána zněla hudební vystoupení, především malé Olomoučany velice zaujala ovčí rodinka na Horním náměstí Loni zcela chyběl gastronomický podnik Gastro.ol, letos jej nahradila nová podoba akce s názvem Hanácké hodování, která se setkala s pozitivním ohlasem. Regionální dobroty chutnají. „Sázka na opravdu regionální kuchyni se vyplatila, tradiční recepty mají potenciál zaujmout široké spektrum návštěvníků města i Olomoučanů,“ konstatoval vedoucí oddělení kultury Radim Schubert.

Jak jsme řekli, akce dobrá, chvílemi bylo všeho snad až moc. Na Svátcích města Olomouce je sice při bedlivějším pohledu vidět, žei po tak dlouhé době akce stále hledá svou definitivní tvář. To na druhou stranu nemusí být chyba, živé organismy jsou lepší než nějaké preparované exponáty. Držíme palce, aby se každé další hledání trefilo do vkusu Olomoučanů i návštěvníků města. 

Autor: 
(mb)

Komentáře

buy lipitor without a prescription <a href="https://lipiws.top/">order atorvastatin 80mg generic</a> buy lipitor 20mg online cheap