Česká pošta z náměstí Republiky nezmizí!

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Čtvrtek, 19.6.2014

Tři měsíce jednání o budoucnosti pobočky České pošty na náměstí Republiky v Olomouci jsou na konci. Ve středu 18. června padlo na půdě hejtmanství konečné rozhodnutí. Občané o svoji oblíbenou filiálku nepřijdou.

Na zachování existence pobočky se s generálním ředitelem společnosti Česká pošta Martinem Elkánem dohodli tři hlavní aktéři vyjednávání. Rektor Univerzity Palackého Jaroslav Miller, hejtman kraje Jiří Rozbořil a primátor Olomouce Martin Major. „Jsem rád, že se společným úsilím všech tří institucí a také podpoře občanů, kteří v petici požadovali zachování pobočky, podařilo vedení České pošty přesvědčit, aby hojně využívanou filiálku na náměstí Republiky nechalo v provozu,“ uvedl Martin Major, jenž si vzal toto téma jako jednu z priorit při svém březnovém zvolení primátorem města a o řešení situace jednal i s ministrem vnitra Milanem Chovancem. Tak jako zůstane zachována pobočka pošty v historickém centru krajského města, zůstane zachován i dosavadní rozsah poskytovaných služeb.

„Pobočka pošty 1 v Olomouci je denně využívaná v plném rozsahu a mezi obyvateli krajského města patří k nejoblíbenějším. Jsem rád, že dnešní závěrečné jednání dopadlo ve prospěch místních obyvatel i ve prospěch provozovatelů veřejných či soukromých služeb v této lokalitě,“ uvedl hejtman Jiří Rozbořil. „Pro olomouckou univerzitu je pobočka pošty na náměstí Republiky klíčová. Využíváme ji nejen pro zaměstnance rektorátu, ale svojí spádovostí je nepostradatelná i pro naše tři fakulty. Dnešní rozhodnutí je bezesporu dobré i z pohledu zachování aktivního života v centru města,“ dodal rektor Univerzity Palackého v Olomouci Jaroslav Miller.

K celé kauze se vyjádřilo i vedení OC Šantovka, které se ohradilo vůči spojování existence pobočky na náměstí Republiky s otevřením nového pracoviště v obchodním centru. Dle něj nemělo jít o stěhování, ale o zřízení nové pobočky.  „Ze strany Galerie Šantovka bylo vždy uváděno, že zde vznikne nová, moderní pobočka pošty a s případným rušením nebo přesouváním jiných poboček nikdy nemělo otevření nové pobočky žádnou souvislost,“ uvedl mluvčí Šantovky Juraj Aláč. „O zprovoznění nové pobočky v Galerii Šantovka bylo rozhodnuto mnohem dříve, než vedení České pošty oznámilo záměr rušit některé pobočky v Olomouci.“

Tak či onak, pošta v historickém objektu z roku 1885 zůstane a vznikne i pošta nová, takže Olomoučan jen získává. Je to současně jeden z prvních momentů, kdy dobře dopadlo něco, oč společně usilovala jak politická reprezentace města, tak i občanská společnost.

Autor: 
(red)

Komentáře

atorvastatin 10mg over the counter <a href="https://lipiws.top/">purchase lipitor generic</a> lipitor 20mg over the counter