Radnice trvá na svém. Předběžné opatření prý bylo plné chyb

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Úterý, 15.7.2014

Ani ne týden uplynul od chvíle, kdy samosoudkyně Krajského soudu Ostrava vydala předběžné opatření, kterým zakázala do dalšího rozhodnutí vyměnit lampy na Horním náměstí. Učinila tak na návrh advokáta, zastupujícího architekta Jana Šépku. Ten jako spoluautor návrhu rekonstrukce Horního náměstí z roku 1995 tvrdí, že jsou údajně ohrožována autorská práva. Po právní analýze usnesení krajského soudu rozhodla včera městská rada, že se město vůči tomuto verdiktu odvolá.

Na tiskové konferenci vysvětlil primátor Martin Major, že podle právní analýzy obsahuje usnesení soudkyně několik závažných nedostatků. Návrh předběžného opatření nebyl statutárnímu městu Olomouc jako žalované straně vůbec předložen. V rozhodnutí pak zcela chybí odůvodnění. To je přípustné pouze v kauzách, kdy existuje reálný předpoklad, že s předběžným rozhodnutím souhlasí obě strany sporu, což rozhodně není tento případ.

„V celé záležitosti nejde o nějaké osobní spory nebo exhibice, ale primárně o snahu dotáhnout po mnoha letech do konce rekonstrukci Horního náměstí a dát Olomoučanům osvětlení na úrovni technické i estetické,“ reagoval primátor Martin Major. „Proto mě překvapuje, že soud v tak závažném případě postupuje s takovými nedostatky, a že se vůbec nezajímal o náš názor na věc.“ S ohledem na evidentní nedostatky a chyby v rozhodnutí soudu je tedy odvolání radnice k Vrchnímu soudu logickým krokem. Jak primátor Major dodal, snahu o výměnu osvětlení, kterou považuje za opodstatněnou, v žádném případě nevzdává. 

 

Autor: 
(mb)

Komentáře

order generic lipitor 10mg <a href="https://lipiws.top/">atorvastatin 40mg generic</a> buy lipitor sale