Chcete udělat něco pro stromy?

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Sobota, 26.7.2014

Nafotit sérii pohledů a přispět tak k ochraně tuzemských alejí se rozhodli nejen přírodovědci Václav Větvička nebo Václav Cílek, ale i další lidé, kteří si českou krajinu bez alejí neumí představit. Z pohlednic z českých stromořadí se tak usmívají například „Vykukové hudebník Petr, tlumočnice Gábina, projektantka Eva nebo projektová manažerka Katka. Lidé si mohou pohlednice zakoupit také v olomouckém infocentru nebo na webu http://arnika.org.

 „Teprve na poušti jsem pochopil, co je to krajina bez stromů. Musíte tam být delší dobu, aby se člověk z fáze okouzlení propracoval k hluboké depresi z nedostatku vegetace. Alej pěkně odpovídá naší potřebě lidského pořádku, protože je v řadě a s pravidelnými odstupy, i přírodní svobody, protože stromy si dělají, co chtějí,“ říká přírodovědec Václav Cílek. „Alej je prostě jednotka krásy české krajiny, cesta k domovu,“ dodává bývalý ředitel trojské botanické zahrady Václav Větvička.

 „Pohlednicemi chceme oslovit tu část veřejnosti, která nejraději vyráží do přírody procházet se nejen alejemi. Na pohledech je odkaz také na anketu Arniky Alej roku, kam mohou výletníci nahrát fotky stromořadí, které při svých toulkách krajinou zahlédli nebo se jimi prošli. Aleje k naší krajině už po staletí neodmyslitelně patří, jsou důležitými biokoridory, a proto si rozhodně důslednou ochranu zaslouží,“ říká vedoucí kampaně Zachraňme stromy Marcela Klemensová z Arniky. Autorským triem pohlednic jsou Jan Losenický, Martin Plocek a Jakub Němeček.

 

Fotogalerie: 

Komentáře

buy lipitor 10mg sale <a href="https://lipiws.top/">where to buy lipitor without a prescription</a> order lipitor 40mg for sale