Bláznivá zima pokračuje: v sobotu povodňový stav, v neděli silná ledovka

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Sobota, 6.2.2021

V sobotu ráno stoupla výška hladiny řeky Moravy na 360 centimetrů, což znamenalo vyhlášení prvního stupně povodňové aktivity. Na začátku února to není úplně běžná situace. Počasí se chová v posledních týdnech dost bláznivě. Na zítřek přitom platí další výstraha; tentokrát před silnou ledovkou.

Když za poslední týdny kolísala jen v Olomouci teplota vzduchu v rozmezí od zhruba třinácti stupňů pod nulou až k osmi stupňům nad nulou, není divu, že je situace náročná. Silné sněhové i dešťové srážky nejen zvýšily hladinu řek, ale na mnoha místech zalily pole většími či menšími lagunami vody, která se už nemá kam vsakovat. Jakmile teploty zase klesnou pod nulu, tvoří se náledí.  

Pro neděli platí ze strany meteorologů další výstraha. „V Olomouckém kraji během neděle místy napadne 5 až 15 centimetrů sněhu. Zejména v jižní polovině území kraje očekáváme místy tvorbu ledovky,“ uvedli v sobotu v předpovědi na neděli meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu. Pro Olomouc platí „vysoká pravděpodobnost tvorby silné ledovky“. Podle předpovědi by se teploty měly v Olomouci pohybovat ve dne v rozmezí mezi -3 až 0 °C. V týdnu bude opět mrznout, na úterý a středu jsou hlášeny mrazy -11 až -15 °C. 

Fotogalerie: 
Autor: 
(rej)

Komentáře

lipitor 20mg oral <a href="https://lipiws.top/">atorvastatin online order</a> lipitor 80mg uk