Zvířata v Zoo Olomouc jsou zdravá, covid se mezi ně zatím nedostal

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pátek, 26.2.2021

Zatímco v Zoo Praha se objevilo několik případů nákazy zvířat nemocí covid-19, v olomoucké zoo je zatím všechno v pořádku. Vedení zoo se snaží přizpůsobit v maximální míře běžnou péči o zvířata tak, aby k nákaze nedošlo. Návštěvníci teď mezi zvířata nechodí a jediný, kdo se k obyvatelům zoo pravidelně dostane, jsou chovatelé a ošetřovatelé.

V olomoucké zoo prozatím žádné zvíře klinické příznaky nákazy nejeví, ani nebyl posílán na rozbor jeho trus za účelem detekce přítomnosti viru. „Od prvopočátku šíření nákazy jsme zavedli striktní pravidla. Ke zvířatům chodí ošetřovatelé pouze v rouškách, nyní v respirátorech, přímé kontakty mezi nimi se minimalizují, používá se dezinfekce. Každý den jsou zvířata několikrát denně kontrolována ať už ošetřovatelem, zoologem, potažmo veterinářem. Prevenci jsme nepodcenili, co však přijde, o tom můžeme pouze spekulovat. Pro další bližší informace zůstáváme v kontaktu s Krajskou veterinární správou a vyčkáváme jejich instrukcí,“ upřesňuje ředitel Zoo Olomouc Radomír Habáň.

V pražské zoo byla nákaza prokázána u gorilího samce a u dvou lvů. Ve všech třech případech se naštěstí nemoc projevuje jen mírnými symptomy. V dosud zdokumentovaných případech v zahraničí byl důvodem nemoci u zvířat vždy přenos infekce z nakaženého chovatele.

Autor: 
(rej)

Komentáře

atorvastatin 40mg brand <a href="https://lipiws.top/">order atorvastatin 80mg</a> buy lipitor generic