Vzácnou bankovku v hodnotě stovek tisíc korun zabavili olomoučtí policisté

Chybová zpráva

Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
Úterý, 21.3.2017

Vzácnou bankovku v hodnotě stovek tisíc korun, která zřejmě pochází z krádeže, zajistili policisté. Olomoučtí kriminalisté ve spolupráci s kriminalisty Odboru analytiky Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje jednali na základě podnětu Vlastivědného muzea v Olomouci. Policisté zajistili v uplynulých dnech historickou bankovku z roku 1919 tzv. „státovku“, v nominální hodnotě 5 tisíc korun, která byla prostřednictvím jednoho z internetových portálů nabízena v aukci k prodeji. Z doposud zjištěných skutečností se s největší pravděpodobností jedná o bankovku, pocházející z olomouckého Vlastivědného muzea. Její hodnota se pohybuje v řádu několika set tisíc korun. K určení pravosti a hodnoty bankovky bude vyžádáno odborné vyjádření z odvětví numismatiky.

Kriminalisté se případem usilovně zabývají a prověřují všechny získané informace a poznatky.

Státovky vydávala národní banka v době vzniku Československa na začátku roku 1919 a od běžné měny se lišily například tím, že měly nucený, pevně daný kurz. Státovky v hodnotě 5000 korun byly rychle stahovány z oběhu a patří mezi sběratelské vzácnosti. 

Foto: Policie ČR

Fotogalerie: 

Vzácnou bankovku v hodnotě stovek tisíc korun zabavili olomoučtí policisté | Olomoucký REJ

Chyba

Chybová zpráva

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/clients/client0/web26/web/includes/common.inc:2861) ve funkci drupal_send_headers() (řádek: 1554 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/includes/bootstrap.inc).
  • Error: Class 'Drupal\db_maintenance\Module\Hook\CommonHookHandler' not found ve funkci db_maintenance_cron() (řádek: 41 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/db_maintenance/db_maintenance.module).
Na stránce došlo k neočekávané chybě. Zkuste to později.