Zloději utíkali, daleko ale nedoběhli. Policie je dostala

Chybová zpráva

Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
Středa, 29.3.2017

Bezmála filmovou policejní honičku mohli v úterý 28. března sledovat zákazníci obchodního centra Olympia. Policie tam honila a také dohnala trojici zlodějů.

Z trestného činu krádež, spáchaného formou spolupachatelství, jsou teď podezřelé tři osoby – dva třiadvacetiletí muži a jedna čtyřiadvacetiletá žena z Olomoucka. V jedné z prodejen v nákupním centru v ulici Olomoucké ve Velkém Týnci měli dva z nich – muž a žena, odcizit vystavené zboží, které si schovali pod oblečení. Třetí z nich byl s nimi. Jednalo se několik kusů náhradních hlavic do značkových holicích strojků, značkový parfém a značkovou toaletní vodu, vše za celkem 10 tisíc korun. Po krádeži se všichni tři dali na útěk. Daleko se jim utéct nepodařilo, v Týnecké ulici byli dostiženi policejní hlídkou. Část odcizených věcí byla u dvou z nich nalezena, po zbylé části policisté pátrají. Odcizené zboží dobrovolně vydali policistům a to bylo vráceno zpátky do prodeje.

Policisté se případem zabývají a veškeré okolnosti a souvislosti zjišťují. Při šetření vyšlo najevo, že jeden z mužů není žádným nováčkem. V nedávné minulosti byl za obdobnou trestnou činnost Okresním soudem v Olomouci odsouzen a potrestán. Nyní mu za trestný čin krádež, spáchaný formou spolupachatelství, hrozí až tříletý pobyt za mřížemi, dvěma ostatním za stejný trestný čin až dva roky za mřížemi.

Autor: 
(red)