Jak se chystají děti na Velikonoce? Kradená vajíčka, alkohol od rodičů

Chybová zpráva

Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
Neděle, 16.4.2017

Zajímavé postřehy ze života olomoucké mládeže má tento týden olomoucká městská policie. Zatímco mlsní mládenci kradli velikonoční vajíčka, dívka se opila se slušným předstihem už před velikonočním pondělím.

Dva nezletilí chlapci se zřejmě už nemohli dočkat pondělní velikonoční výslužky a rozhodli se ke sladkostem dostat jiným způsobem. Pro jejich počínání však neměl pochopení pracovník ostrahy prodejny v Bille v centru Olomoucve, který si všiml, jak si chlapci schovávají do kapes čokoládová vajíčka a další sladkosti. Vzhledem k tomu, že dvojice prošla přes pokladny bez zaplacení i s „výslužkou“, byla následně zastavena ostrahou. Pracovník ostrahy pak přivolal strážníky, kteří konstatovali, že došlo k odcizení zboží v hodnotě necelých dvouset korun. Hlídce se podařilo kontaktovat zákonné zástupce obou chlapců, kteří si výtečníky na místě převzali. Prohřeškem chlapců se nyní bude zabývat příslušný správní orgán.

Ve středu 12. dubna večer vyjížděli strážníci na oznámení, že se ve Smetanových sadech nachází podnapilá dívka. Hlídka po příjezdu na místo kontaktovala oznamovatele, který jí uvedl, že u altánu se nachází dotyčná dívka. Samotné děvče mělo problémy s koordinací svých pohybů, působilo zmateně a z jejího dechu byl cítit alkohol. Na dotaz strážníků zda požila alkohol dívka odpověděla, že doma vzala rodičům již otevřenou a nedopitou láhev whisky, ze které upila ještě asi jednu deci a láhev poté vhodila do popelnice. Orientační dechovou zkouškou byla u šestnáctileté dívky zjištěna hodnota 1,65 promile alkoholu v dechu. Hlídce se podařilo od dívky získat kontakt pouze na její babičku, která se poté na místo dostavila a svou vnučku si převzala. Celá věc bude dána na vědomí Sociálnímu odboru MMOl - Oddělení péče o rodinu a děti.

Ilustrační foto: MP Zlín

Autor: 
(red)