Řidič měl v krvi alkohol a amfetamin, zapříčinil vážnou dopravní nehodu

Chybová zpráva

Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
Úterý, 18.4.2017

Opilý řidič zavinil nehodu. Kromě alkoholu si před jízdou dal ještě i nějaké další návykové látky.

V sobotu 15. dubna krátce před půl osmou večer došlo na silnici z Olomouce do Šternberka ve směru z od Olomouce na Hlušovice k dopravní nehodě. Třiadvacetiletý řidič vozidla Škoda Superb v ulici Šternberské ve Chválkovicích z prozatím přesně nestanovených příčin narazil do sloupu veřejného osvětlení, následně se dostal do protisměru a střetl se s protijedoucím vozidlem VW Golf, které řídil 21letý řidič. Po nárazu se vozidlo Škoda Superb dostalo do smyku. Za vozidlem VW Golf jelo vozidlo Škoda Octavia, jehož 27letá řidička byla nucena reagovat na vzniklou situaci před ní a vyjet s vozidlem vpravo, mimo komunikaci. Při nehodě byl zraněn 20letý spolujezdec z Golfu. U všech účastníků nehody provedli policisté dechové zkoušky. U řidiče vozidla VW Golf a řidičky Škody Octavie byly výsledky negativní, zato u řidiče Škoda Superb evidentně pozitivní. Policisté mu naměřili 1,92 ‰ alkoholu v dechu. Provedli u něj také test na omamné a psychotropní látky, který byl pozitivní na amfetaminy. Řidič se dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření, spojenému s odběrem biologického materiálu.

Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Celková hmotná škoda na vozidlech a sloupu veřejného osvětlení byla předběžně vyčíslena na 140 000 korun. Pravděpodobnou příčinou nehody se jeví nepřizpůsobení rychlosti jízdy svým schopnostem a dopravně technickému stavu vozovky. Přesné příčiny nehody a její okolnosti jsou v šetření policistů Dopravního inspektorátu Olomouc. 23letý řidič je nyní podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)