Strážníci pomohli zachraňovat lidi se zdravotními problémy

Chybová zpráva

Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
Pátek, 21.4.2017

Nejen pokuty rozdávají strážníci v Olomouci, ve stovkách případů dokáží významně pomoct lidem, kteří se ocitnou v kritické situaci. Jen během včerejšího dne zasahovali strážníci Městské policie Olomouc u dvou lidí se zdravotními problémy. V prvním případě se jednalo čtyřiaosmdesátiletou ženu, která v ulici Pode Mlýnem upadla na chodníku a zranila se v obličeji. Hlídka na místě poskytla ženě první pomoc a přivolala záchranáře, kteří zraněnou seniorku převezli do fakultní nemocnice k dalšímu ošetření. Ve druhém případě volala hlídka zdravotnickou záchrannou službu do Bezručových sadů, kde si třiapadesátiletý muž sedící na lavičce stěžoval na bolest u srdce. Záchranáři si na místě muže převzali a transportovali jej do Vojenské nemocnice Olomouc na vyšetření.

Od začátku letošního roku takto strážníci kontaktovali zdravotnickou záchrannou službu ve 64 případech, v roce 2016 se jednalo o 172 a v roce 2015 o 149 žádostí o spolupráci.

Ilustrační foto: MP Olomouc

Autor: 
(red)