Na erotických seznamkách obelhával muže a vylákal od nich statisíce

Chybová zpráva

Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
Čtvrtek, 25.5.2017

Na erotických seznamkách obelhával sexuchtivé muže a následně je okradl o statisíce korun. Kriminalisté Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje teď obvinili 45letého muže z Bruntálska z trestných činů vydírání a neoprávněný přístup k počítačovému systému a nosiči informací.

Od roku 2014 do roku 2016 měl dotyčný na erotických seznamkách a serverech pod smyšlenou identitou, kdy se vydával za mladou ženu, zveřejňovat nabídky sexuálních služeb za drobnou úplatu. V rámci eroticky laděné elektronické komunikace s využíváním tzv. phishingu vylákal od poškozených přihlašovací údaje k e-mailovým schránkám a profilům na sociálních sítích. Díky přihlašovacím údajům se mu pak podařilo získat jejich intimní fotografie či videozáznamy a také citlivé a osobní údaje. Pod pohrůžkou, že tyto osobní údaje a choulostivý obrazový materiál zveřejní na internetu, poté nutil oběti k zasílání plateb na různé účty.

Tímto jednáním obviněný 46 poškozeným osobám způsobil škodu ve výši bezmála 300 tisíc korun. Dle trestního zákoníku lze za výše uvedené trestné činy uložit trest odnětí svobody na 6 měsíců až 4 léta.

Ilustrační foto: trendmicro.com

 

Autor: 
(red)

Na erotických seznamkách obelhával muže a vylákal od nich statisíce | Olomoucký REJ

Chyba

Chybová zpráva

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/clients/client0/web26/web/includes/common.inc:2861) ve funkci drupal_send_headers() (řádek: 1554 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/includes/bootstrap.inc).
  • Error: Class 'Drupal\db_maintenance\Module\Hook\CommonHookHandler' not found ve funkci db_maintenance_cron() (řádek: 41 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/db_maintenance/db_maintenance.module).
Na stránce došlo k neočekávané chybě. Zkuste to později.