Kamion neprojel. Návěs byl vyšší než železniční podjezd

Chybová zpráva

Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
Úterý, 18.7.2017

Prostě neprojel. Nepřekonatelnou překážkou se pro řidiče kamionu ukázala být maximální výška železničního podjezdu v Olomouci.

Včera krátce před dvacátou hodinou došlo na ulici U podjezdu v Olomouci, k dopravní nehodě nákladní soupravy značky DAF, řízené 41letým řidičem. Z policejního šetření vyplynulo, že řidič tohoto nákladního vozidla, jedoucího ve směru od Pasteurovy ulice směrem k ulici Chválkovické nerespektoval svislé dopravní značení a tak následně narazil horní částí návěsu do železničního podjezdu. Při nehodě nedošlo ke zranění osob, alkohol byl u řidiče vyloučen orientační dechovou zkouškou.

Předběžně byla škoda na návěsu vyčíslena na 200 tiasíc korun, na tělese podjezdu na předběžně 10 tisíc korun a na elektroinstalaci osvětlení podjezdu na předběžně 5 tisíc korun. Řidiči byla za jeho přestupek uložena bloková pokuta ve výši 500 korun, jak se s ním vypořádá jeho zaměstnavatel, to je věc druhá. 

Foto: Policie ČR

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)