Na poli shořelo obilí za půl milionu. Policie hledá viníka

Chybová zpráva

Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
Čtvrtek, 20.7.2017

Strach měli lidé, kteří bydlí v blízkém okolí pole mezi Skrbení a Křelovem. Včera, tedy ve středu 19. července dopoledne tady totiž řádil na poli s obilím velmi vydatný požár. S ohledem na děsivé zprávy o letních požárech z jihoevropských destinací není divu, že někteří lidé měli při pohledu na oblaka kouře strach, zda se požár ještě nerozšíří.

Na poli v katastrálním území Křelov-Břuchotín z prozatím nezjištěných příčin hořela pšenice na rozloze zhruba 15 hektarů. K likvidaci rozsáhlého ohně museli na místo vyrazit hasiči. Škoda byla podle zpráv Policie ČR předběžně vyčíslena na půl milionu korun. K žádnému zranění osob při požáru naštěstí nedošlo.

"Příčiny požáru zjišťujeme ve spolupráci s vyšetřovateli hasičského záchranného sboru," uvedla dnes dopoledne policejní mluvčí Irena Urbánková. "K řádnému objasnění věci zahájili policisté v této souvislosti úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na jeden rok."

Foto: Policie ČR

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)