V krvi dvě a půl promile, naboural rovnou do semaforu

Chybová zpráva

Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
Pátek, 15.9.2017

Alkohol za volantem si vybírá daň. Minulý týden v pátek se odehrála vážná dopravní nehoda, při které měl jeden z řidičů přes dvě promile v krvi, včera v poledne se stalo totéž - na Velkomoravské ulici boural chlapík, který měl 2,5 promile alkoholu v krvi.

Ve středu 13. září kolem poledne došlo v ulici Velkomoravské v Olomouci ve směru k ulici Rooseveltově k dopravní nehodě vozidla Dacia. Podle prvotních policejních informací vozidlo z prozatím přesně nezjištěných příčin narazilo do stojanu semaforu a vážně ho poškodilo. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Policisté následně provedli u 54letého řidiče orientační dechovou zkoušku a naměřili mu kolem 2,5 ‰ alkoholu v dechu. Řidič se po poučení dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření, spojenému s odběrem biologického materiálu v nemocnici. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz  a zakázali další jízdu.

Celková hmotná škoda na vozidle a stojanu byla předběžně vyčíslena na 80 tisíc korun. "Přesné příčiny nehody, její okolnosti a souvislosti jsou v šetření. Řidič je nyní podezřelý z trestného činu ohrožení návykové látky, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti," říká policejní mluvčí  Irena Urbánková. Příčina nehody je ovšem celkem patrná už nyní... 

Foto: Policie ČR

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)