Olomoučtí studenti se připojili k iniciativě Vyjdi ven. Chystají debatu

Chybová zpráva

Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
Čtvrtek, 15.3.2018

Studenti několika olomouckých středních škol i Univerzity Palackého se zapojili do iniciativy Vyjdi ven. Ve čtvrtek v poledne prošlo městem několik skupin studentů, kteří šli v rámci výstražné stávky podepsat příslušnou výzvu. V ní mimo jiné stojí: "Výstražnou stávkou vyzýváme ústavní představitele České republiky, jmenovitě prezidenta České republiky, premiéra České republiky a Parlament České republiky k obraně ústavních a společenských zvyklostí a hodnot. Chceme, aby se všem a vždy měřilo stejným metrem. Chceme, aby prezident plnil svoji ústavní funkci a aby o budoucnosti nás všech nerozhodovaly trestně stíhané osoby, aby v klíčových výborech neseděli ti, kteří kdysi aktivně potlačovali demokracii a mlátili studenty. Normalizace lži a absence základní odpovědnosti mají destruktivní následky pro náš stát a celou společnost a kategoricky je odmítáme."

Na výstražnou stávku navazuje dnes v 15 hodin veřejná diskuze v Divadle Na cucky na Dolním náměstí. Na ní vystoupí mimo jinách politolog Tomáš lebeda či první polistopadový rektor a senátor Josef jařab. 

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)