Nejvyšší věž v Olomouci i na celé Moravě zve na návštěvu

Chybová zpráva

Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
Úterý, 10.7.2018

Nejvyšší kostelní věž na celé Moravě, jižní věž katedrály svatého Václava v Olomouci, zve dnes na prohlídku. Tu pořádá spolek Durancia v úterý ve třech skupinách, přičemž ta první má sraz už v 16:15, stejně tak tomu bude i v sobotu 21. července, kdy první skupina má sraz opět v 16:15.

Jak prohlídka probíhá a co vás čeká? Vystoupáte po bezpečném schodišti ve velké jižní věži Dómu svatého Václava do úrovně zvonice, kde se nachází zvon sv. Václav, který je největším zvonem na Moravě! Budete mít jedinečnou možnost si sáhnout nejen na něj, ale také na téměř pětitunový zvon Panny Marie Hostýnské, který byl instalován v roce 2008. Po šnekovém schodišti vystoupáte až do výšky 81 metrů a z vnějšího ochozu věže se Vám otevřou úchvatné výhledy na historickou metropoli Moravy!

Rezervaci vstupenek zajistíte na adrese https://www.durancia.cz/node/167, aktuální informace na facebooku najdete zde https://www.facebook.com/events/230916127524639/

Jižní věž katedrály svatého Václava je druhou nejvyšší věží v českých zemních, vyšší je už jen věž chrámu svatého Bartoloměje v Plzni. Olomoucká věž měří 100 metrů a 65 centimetrů, plzeňská 102 metry. Věž pražské katedrály svatého Víta je na třetím místě s výškou 96,6 metru. 

Foto: Durancia

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)