V bazénech olomouckého rozária je opět voda!

Chybová zpráva

Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
Středa, 25.7.2018

Do bazénů olomouckého rozária se v parných dnech vrací voda. Lidé se zde mohou dle dřívějších vyjádření Výstaviště Flora Olomouc i radnice ve vodě brouzdat a ochlazovat, nikoliv však plavat jako na klasickém koupališti. V nynějších tropických teplotách je napouštění vody určitě dobrou zprávou. 

Bazény, které měly potíže s netěsnostmi a únikem vody, se od včerejška postupně napouštějí ke zkušebnímu provozu. Odborná firma provedla v jednom z bazénů opravy spár a v nejbližších dnech se tedy ukáže, zda byl zvolen správný postup a zda je už vše v pořádku. V areálu rozária zatím chybí i část plachet, které by měly návštěvníkům poskytovat příjemný stín. Plachty jsou demontovány, protože se čeká na nový posudek statika ohledně bezpečnosti jejich ukotvení. V rozáriu momentálně není otevřen ani stánek s občerstvením, například nápoje, nanuky i další drobné zboží se ale dá koupit u vstupu ve vrátnici. 

Rozárium bylo po náročné rekonstrukci otevřeno v roce 2016. Už vloni se ale začaly objevovat některé technické vady, k nimž patří právě úniky vody z bazénků. 

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)