Pozor, dnes je náledí! Meteorologové varují před cestováním

Chybová zpráva

Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
Neděle, 2.12.2018

Český hydrometeorologický ústav vyhlásil v neděli 2. prosince ráno výstrahu na vznik ledovky na celém území Olomouckého kraje. Výstraha platí ode dneška 2.12.2018 do zítřejších 12 hodin. Meteorologové doporučují omezit vycházení ven a jízdu autem jen v nezbytných případech.

Podle našich aktuálních zkušeností jsou hlavní tahy na silnicích chemicky ošetřené a nekloužou, problém může být na některých vedlejších komunikacích. Každopádně, pokud někam vyrážíte, rozhodně se dnes vyplatí jet velmi opatrně! 

O tom, že ledovka hrozila už v sobotu, svědčí i nehoda, která se odehrála v sobotu v poledne na Přerovsku. Devatenáctiletý mladík jel od obce Kozlovice na Grymov. Při průjezdu levotočivou zatáčkou nepřizpůsobil rychlost své jízdy stavu a povaze komunikace a na namrzlém mostku dostal smyk. Vyjel vlevo mimo komunikaci do příkopu, kde se vozidlo přetočilo na střechu a dopadlo zpět na kola. Při nehodě byl zraněn řidič, který musel být převezen do nemocnice v Přerově. Ve vozidle cestovala také matka řidiče, která nebyla zraněna při nehodě, ale až po ní. Při vystupování z vozidla jí podklouzla noha a žena hlavou narazila do otevřených dveří vozidla. Způsobila si zranění, které jí bylo ošetřeno v nemocnici v Přerově. Provedená orientační dechová zkouška na alkohol byla u řidiče negativní. Na poškozeném vozidle vznikla škoda za 100 tisíc korun. 

Ilustrační foto: REJ.cz a Policie ČR

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)