Pozor, Olomouc zahaluje smogová opona

Chybová zpráva

Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
Úterý, 22.1.2019

Kvůli vysoké koncentraci suspendovaných částic PM10 vyhlásil dnes Český hydrometeorologický ústav smogovou situaci na Olomoucku. Během dne se stav nezlepší. Nad ránem byl překročen 12hodinový klouzavý průměr koncentrací PM10 s prahovou hodnotou 100 mikrogramů na metr krychlový a ve výhledu 24 hodin není předpokládán jeho pokles. Odborníci doporučují zdržet se fyzické zátěže při pobytu pod širým nebem, což platí zejména pro seniory, malé děti a lidi s chronickými dýchacími potížemi či srdečním onemocněním. Apeluje se na omezení dopravních prostředků se spalovacím motorem a přednostní využití hromadné dopravy. Aktuální koncentrace na stanicích smogového varovného a regulačního systému jsou uvedeny zde: http://portal.chmi.cz/files/portal/docs/uoco/web_generator/svrs/svrs_PM10_1_CZ.html.

Každou hodinu jsou doplňovány průměrné koncentrace automaticky měřených škodlivin a hodnoty doprovodných meteorologických prvků. Aktualizovány jsou rovněž vícehodinové průměrné koncentrace škodlivin.

Ilustrační foto: MMOL/ Jan Andreáš

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)