Chvíli jezdí, chvíli nejezdí. Provoz tramvají komplikuje oznámení o bombě

Chybová zpráva

Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
Čtvrtek, 21.2.2019

AKTUALIZOVÁNO Probíhající bezpečnostní opatření v Masarykově třídě si v následujících hodinách vyžádají změny v intervalech tramvají a autobusů městské hromadné dopravy. Nejdřív byly tramvaje odkloněny mimo centrum, pak se zase vrátily do svých tras, ale změny prý budou pokračovat. Podle sdělení policie bylo oznámeno uložení výbušného systému v jednom z objektů na této dopravní tepně.

Dopravní podnik města Olomouce reagoval dočasným odklonem dopravy. Změny se týkají tramvajových linek číslo 2,3,4 a 6 a autobusových linek číslo 13, 14 a 20. Na linkách bude docházet ke zpoždění. Aktuální informace o změnách v MHD najdete na webové stránce www.dpmo.cz i na digitálních tabulích inteligentních tramvajových zastávek. 

Policie dostala anonymní oznámení o uložení bomby v budově Vrchního soudu v Olomouci už kolem půl deváté ráno. Na místě zasahovalo několik desítek policistů Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje, útvarů územního odboru Olomouc a ostatních složek integrovaného záchranného systému. Okolí budovy bylo uzavřeno a byla provedena jeho prohlídka. Proběhla také evakuace osob z budovy soudu a budovu prohlíželi policisté i s psovodem se speciálně vycvičeným psem na vyhledávání nástražných výbušných systémů. O uvedené situaci byli také informováni provozovatelé prodejen, nacházejících se na protější straně budovy vrchního soudu. Od půl jedenácté byla uzavřena komunikace před budovou soudu a zcela zastaven provoz pro městskou hromadnou dopravu, osobní i nákladní vozidla a také pro pěší. Současně byla evakuována také mateřská škola, sousedící s budovou soudu. Jednalo se o 15 dětí a 3 dospělé osoby.

Opatření bylo 11:40 ukončeno, provoz na uvedené komunikaci byl zcela obnoven. Provedenou prohlídkou nebyl žádný nástražný výbušný systém nalezen. Policisté na případu nadále pracují a veškeré okolnosti a souvislosti zjišťují.   

Ilustrační foto: MMOL

Autor: 
(red)