Kalamita postihla i Zoologickou zahradu Olomouc. Zvířata jsou v pořádku

Chybová zpráva

Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
Pondělí, 11.3.2019

Víkendová vichřice, která řádila v noci na neděli i v noci na pondělí, zkomplikovala situaci v Zoo Olomouc. V pondělí 11. března je proto v Zoo Olomouc po celý den zavřeno. Horší průběh měla na Svatém Kopečku nedělní noc, v areálu zoo lámala větve i stromy. Z výběhu uteklo několik jelenů a daňků. 

"Po posledních dvou téměř jarních týdnech, kdy jsme se intenzivně snažili zahradu po zimě vyčistit a připravit na blížící se Velikonoce, naše plány zhatila noční vichřice. Areál zasáhla s větší silou než předloňská říjnová. Zahrada je stále ještě na několika místech neprůchodná, protože stromy leží přes cesty všemi směry. Poškozeny jsou i ploty několika výběhů a střechy na pár ubikacích. Všechna nebezpečná zvířata byla řádně zabezpečena a nedošlo k jejich úniku z ubikací. Výběhy opustilo jen menší stádo jelenů sika a daňci evropští, celkem v počtu osm kusů. Zoo jsme dnes uzavřeli a o dalším vývoji budeme informovat," popsala aktuální situaci Karla Břečková z marketingového oddělení zoo.

Podle aktuálních informací spadlo v areálu zoo kolem šesti až osmi stovek stromů! 

Pro čerstvé informace o otevření zahrady můžete sledovat web nebo FB stránku Zoo Olomouc. Zahrada zůstává uzavřena i v úterý 12. března!

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

purchase lipitor <a href="https://lipiws.top/">cheap lipitor 10mg</a> lipitor online buy