Bouřka napáchala velké škody, v několika vesnicích vyplavila i domy

Chybová zpráva

Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
Středa, 19.6.2019

AKTUALIZOVÁNO Zatímco v Olomouci ve středu v podvečer bouřka jen začernila oblohu a na zem spadlo pár kapek, jinde na Olomoucku to bylo o poznání horší. Hasiči měli s následky přívalového deště opět spoustu práce. 

Největší prolémy bouřka se silným deštěm způsobila podle prvních zpráv hasičů v oblasti Senice na Hané a okolí, dále v Čechách pod Kosířem a okolí a také na dalších místech na Konicku a Prostějovsku. Profesionální hasiči museli pomáhat na mnoha místech regionu. Na starosti měli čerpání vody ze zatopených suterénů budov nebo odstraňování naplavenin. Na některých místech se jindy poklidné nenápadné vodní toky rozlily i na vozovku. V Čechách pod Kosířem voda zalila několik ulic. Po opadnutí zde zůstalo mnoho naplavenin, bahna, štěrku a podobně. Celkově hasiči doposud zasahovali u téměř padesáti technických pomocí (49), Olomouc 19, Prostějov 22 a Přerovsko v Kojetíně 7 událostí. Nejvíce žádostí na tísňovou linku putovalo v podobě pomoci s čerpání vody z domů a ze sklepů.

Na sečtení škod je ještě příliš brzy, rozhodně ale nebudou malé. 

Pozor, meteorologové varují i ve čtvrtek!

Podle zprávy Českého hydrometeorologického ústavu může Olomoucko počítat s bouřkami i ve čtvrtek odpoledne. Očekává se ojedinělý výskyt silných bouřek, doprovázených kroupami, nárazy větru kolem 20 m/s (kolem 75 km/h) a přívalovými srážkami kolem 30 milimetrů. Lokálně se očekává přívalový déšť s ojedinělým rozvodněním malých toků, zatopení podchodů, podjezdů, sklepů apod. Nárazy větru mohou lámat větve stromů. Nebezpečí mohou představovat také kroupy a blesky. 

Foto: HZS Olomouckého kraje

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

lipitor usa <a href="https://lipiws.top/">order lipitor 80mg sale</a> atorvastatin 80mg cost