Ve sklenících Flory opět kvete viktorie královská

Chybová zpráva

Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
Středa, 31.7.2019

Aktuálním lákadlem olomouckého výstaviště je nádherně rozkvetlý obří leknín. „Dnes ráno nás přivítala rozkvetlá královna vodních rostlin v tropickém skleníku ve Smetanových sadech Victoria cruziana,“ uvedla tisková mluvčí Výstaviště Flora Olomouc Pavlína Hamouzová

Viktorie je největší druh leknínu na světě. Objeven byl roku 1801 českým botanikem, lékařem a cestovatelem Tadeášem Haenkem v Rio Mamore. Rostlina, která je chloubou olomouckých sbírkových skleníků, dostala jméno po anglické královně Viktorii. Její kruhovito-talířovité listy dosahují v domovině až 2 metry v průměru a unesou ležícího dospělého člověka. Mimochodem, díky této vlastnosti se traduje, že tato rostlina nejednomu člověku zachránila v pralese život před aligátory. Na rubu je její list pokryt ostny. Viktorie rozkvétá sněhově bílými vonnými květy v noci a s přibývajícím světlem se zavírá. S největší pravděpodobností se otevře také následující noc znovu v růžové barvě.

Foto: Výstaviště Flora Olomouc

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

order atorvastatin 10mg online <a href="https://lipiws.top/">lipitor price</a> order atorvastatin 80mg sale