Sprejeři ničí i památky. Teď počmárali vzácnou barokní Terezskou bránu!

Chybová zpráva

Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
Středa, 31.7.2019

Někteří olomoučtí sprejeři už neví, co by ještě provedli. Policie teď dostala oznámení o poškození kulturní památky – Terezské brány na třídě Svobody. Jedinečný objekt barokní fortifokační architektury, který je zapsaný v Ústředním rejstříku kulturních památek České republiky, jeden nebo více pachatelů v době od 1. 6. do 17. 7. 2019 postříkali tmavou barvou.

Na stěnách brány je teď několik různých nápisů o různých velikostech, nesrozumitelné tahy tmavou barvou a nákres, podobný trojúhelníku. Nápisy jsou o velikostech 72cm x 28cm, 51cm x 82cm, 70cm x 20cm a 75cm x 29cm. Hmotná škoda je v tuto chvíli předběžně odhadována na 23 tisíc korun. V dané věci už policie zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na tři léta.

Policie bohužel nemá kamerové záznamy, nicméně po pachatelích pátrá na základě jiných stop a poznatků. Budeme jim držet palce. Záměrně ničit barokní památku může jen úplný hlupák. 

Foto: Policie ČR

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

buy atorvastatin 40mg pill <a href="https://lipiws.top/">buy lipitor 10mg online cheap</a> order atorvastatin for sale