Pozor na silný vichr! Pondělí bude až do večera větrné

Chybová zpráva

Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
Pondělí, 30.9.2019

Meteorologové vydali varování, že na Olomoucku bude v pondělí po celý den silný vichr. Předpovídají velmi silný západní až jihozápadní vítr s nárazy kolem 25 m/s (90 km/h), ojediněle může dosahovat rychlosti až 110 km/h, na hřebenech hor až 130 km/h. Vichr by měl slábnout večer. 

Jsou očekávána poškození stromů a lesních porostů, škody na majetku a některých budovách. Nelze vyloučit přerušení elektrického vedení. Vichr může působit ztížení chůze, nebezpečí úrazů a ohrožení životů uvolněnými předměty, zlomenými větvemi nebo vyvracenými stromy. Lze předpokládat komplikace v dopravě z důvodu silných poryvů větru a popadaných stromů, neprůjezdnost komunikací, možnost převrácení prázdného nákladního automobilu. Doporučuje se sledovat vývoj situace na internetu ČHMÚ www.chmi.cz a ve sdělovacích prostředcích, sledovat dopravní zpravodajství. Lidé by se neměli zbytečně zdržovat venku a neparkovat zejména v okolí starších budov, v blízkosti větších stromů a vysokých stožárů, neměli by chodit do lesa a nepřibližovat se k spadlým drátům elektrického vedení. Na horách je nutné omezit vycházení a nevydávat se na túry a samozřejmě vždy dodržovat pokyny Horské služby.

Ilustrační foto: HZS Olomouckého kraje

Autor: 
(red)

Komentáře

cost lipitor 40mg <a href="https://lipiws.top/">lipitor 20mg pill</a> order atorvastatin pill