Do Olomouce dnes přijíždí vnuk posledního českého krále

Chybová zpráva

Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
Úterý, 19.11.2019

Georg Habsbursko-Lotrinský, vnuk posledního rakouského císaře a českého krále Karla I., navštíví v úterý 19. listopadu Olomouc. Návštěva tohoto významného představitele habsbursko-lotrinského rodu a zkušeného evropského diplomata souvisí se sérií připomínkových akcí ke dvoustému výročí nástupu Rudolfa Jana Habsburského do funkce arcibiskupa olomouckého (1819).

Ve 12:15 má Georg Habsbursko-Lotrinský v doprovodu arcibiskupa olomouckého Jana Graubnera navštívit katedrálu sv. Václava, kde jej přivítají členové Metropolitní kapituly u sv. Václava v Olomouci. Ve 12:35 uctí památku svého předka, kardinála a knížete-arcibiskupa Rudolfa Jana v kryptě katedrály, kde je uloženo kardinálovo srdce. Po odchodu z katedrály se zastaví také u u pamětní desky krále Václava III. Habsburkové jsou totiž s dynastií Přemyslovců pokrevně spřízněni. Po obědě v arcobiskupském paláci zamíří host na radnici, kde jej přijme primátor Miroslav Žbánek. Odpoledne v 15:25 má vnuk posledního krále navštívit Výstaviště Flora Olomouc, po 16. hodině by se měl věnovat poznávání centra města.

Foto: Európai Bizottság / Dudás Szabolcs  https://www.flickr.com/people/europapont/?rb=1

 

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

order lipitor 40mg pills <a href="https://lipiws.top/">buy lipitor 20mg sale</a> atorvastatin 80mg sale