První nemocný v Olomouckém kraji! Leží v prostějovské nemocnici

Chybová zpráva

Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
Úterý, 10.3.2020

AKTUALIZOVÁNO První pacient s potvrzenou nákazou koronavirem je podle našich informací hospitalizován na infekčním oddělení prostějovské nemocnice. Podle neoficiálních zpráv se jedná o cizince, konkrétně manažera asijské společnosti, která má pobočku v Prostějově.

Jedná se o první případ tohoto onemocnění v Olomouckém kraji. Ještě v úterý dopoledne hlásili krajští hygienici, že všechny testy na onemocnění Covid-19 jsou negativní. "Je to potvrzený výskyt a dá se tak tedy říci, že máme první koronavir na území Olomouckého kraje," uvedl hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk. Hospitalizovaný muž má prý zatím spíše lehčí průběh nemoci. ještě se bude rozhodovat o tom, zda i nadále zůstane v péči prostějovských lékařů nebo bude přepraven do pražské nemocnice Na Bulovce, kde se lidem s tímto novým typem onemocnění od počátku věnují.

V úterý večer k prvnímu pacientovi přibyli další dva. "Testy, které doposud proběhly, byly ve třech případech pozitivní," potvrzuje dnes Krajská hygienická stanice Olomouc. Jedná se údajně o manželský pár z Litovle, který se vrátil ze zájezdu do severní Itálie. Potvrzují se tím slova krajské epidemioložky Růženy Haliřové, že v tuzemsku se zatím koronavirus nešíří komunitně, ale jde o jednotlivé exportované případy. 

Město Olomouc mezitím vydalo rozsáhlý seznam preventivních opatření, kterými chce zabránit dalšímu šíření nemoci. Více zde https://1url.cz/QzQMh

Ilustrační foto: pixabay.com

Autor: 
(red)

Komentáře

atorvastatin 80mg generic <a href="https://lipiws.top/">atorvastatin 80mg brand</a> buy lipitor 10mg generic

První nemocný v Olomouckém kraji! Leží v prostějovské nemocnici | Olomoucký REJ

Chyba

Chybová zpráva

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/clients/client0/web26/web/includes/common.inc:2861) ve funkci drupal_send_headers() (řádek: 1554 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/includes/bootstrap.inc).
  • Error: Class 'Drupal\db_maintenance\Module\Hook\CommonHookHandler' not found ve funkci db_maintenance_cron() (řádek: 41 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/db_maintenance/db_maintenance.module).
Na stránce došlo k neočekávané chybě. Zkuste to později.