Nouzový stav: končí veřejné akce, večer zavřou restaurace

Chybová zpráva

Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
Čtvrtek, 12.3.2020

AKTUALIZOVÁNO Vláda ve čtvrtek 12. března vyhlásila pro území České republiky z důvodu ohrožení na zdraví v souvislosti s prokázáním výskytu koronaviru označovaný jako SARS CoV-2 nouzový stav.

Od čtvrtku 12. března od 18 hodin zakazuje divadelní, hudební, filmová a další umělecká představení, sportovní, kulturní, náboženské, spolkové, taneční, tradiční a jim podobné akce a jiná shromáždění, výstavy, slavnosti, poutě, přehlídky, ochutnávky, trhy a veletrhy, vzdělávací akce, a to jak veřejné, tak soukromé s účastí přesahující ve stejný čas 30 osob, a to do odvolání.

Zákaz provozu se vztahuje na všechny aktivity, jako jsou hudební kluby, fit centra, posilovny, zábavní centra, solária, sauny a podobná zařízení. Zakázán je také vstup do restaurací v době od 20 do 6 hodin ráno. Obchody a přes den také restaurace zůstávají otevřeny. Ruší se tak původní informace ze včerejšího dne, že některá malá divadla či hudební kluby budou nadále v provozu. 

Uvedená mimořádná opatření budou platit třicet dní.

S novým nařízením vlády se momentálně seznamují i městské samosprávy včetně olomouckého magistrátu a připravují další příslušná opatření. Na radnici v Olomouci probíhají celé odpoledne intenzivní jednání, zítra ráno se opět sejde Bezpečnostní rada města. 

O vývoji situace budeme informovat. 

Ilustrační foto: pixabay.com

Autor: 
(red)

Komentáře

lipitor 10mg oral <a href="https://lipiws.top/">lipitor 10mg generic</a> atorvastatin 80mg generic