Voda se blížila k domům, hasiči staví hráze z písku

Chybová zpráva

Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
Pondělí, 29.6.2020

Celodenní déšť trápil v pondělí obce především na Litovelsku a Uničovsku. Hasiči musí být neustále v pohotovosti a kontrolovat stav hladin, případně stavět hráze.

I nadále desítky hasičů v pravidelných intervalech kontrolují hladiny toků, odstraňují naplaveniny a čerpají vodu. Za dnešek řešili hasiči v Olomouckém kraji téměř devadesát událostí! Na některých tocích i nadále rostou hladiny, dosahují 2. až3 stupně povodňové aktivity. Například v obci Renoty na Uničovsku se rozlévající se vodní laguna nebezpečně přiblížila k rodinným domům. Pomocí pytlů s pískem vystavěli hasiči bezpečnostní hráze. Během večera naštěstí přestalo pršet, větší vzestup ale není stále vyloučen.

Podle Českého hydrometeorologického ústavu platí i pro Olomouc zvýšené riziko a ovodňová bdělost, vyšší riziko se týká Litovelska, Uničovska, Zábřežska, Mohelnicka a Šternberska. 

Foto: HZS Olomouckého kraje

Fotogalerie: 
Autor: 
(rej)

Komentáře

purchase lipitor pills <a href="https://lipiws.top/">order atorvastatin without prescription</a> brand atorvastatin 10mg