Bouřky, silné deště a vítr. Varování na sobotu

Chybová zpráva

Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
Sobota, 11.7.2020

V pátek byla Českým hydrometeorologickým ústavem vydána výstraha pro Olomoucký kraj před silnými bouřkami s vydatným deštěm a úhrnem srážek až 40 mm/12 hod. doprovázené zejména prudkými nárazy větru (kolem 70 km/h). Lokálně se očekává přívalový déšť s možným intenzivním odtokem vody ze svahů, rychlým rozvodněním malých toků. Nárazy větru mohou lámat větve a vyvracet stromy. Nebezpečí mohou představovat také kroupy a blesky.

Je třeba dbát na bezpečnost zejména s ohledem na nebezpečí zásahu bleskem a úrazu padajícími a poletujícími předměty, případně i kroupami. Nutno zabezpečit okna, dveře, skleníky, volně položené předměty. Nevstupovat a nevjíždět do proudící vody a zatopených míst. Při řízení za deště je třeba snížit rychlost jízdy a jet velmi opatrně.

Výstraha platí po celou sobotu až do nedělního rána. Vývoj a postup bouřek lze sledovat na výstupech z meteorologických radarů zobrazených na stránkách ČHMÚ www.chmi.cz nebo v aplikaci chytrého telefonu, tabletu, apod.

Autor: 
(rej)

Komentáře

buy generic atorvastatin for sale <a href="https://lipiws.top/">buy atorvastatin without prescription</a> buy generic lipitor for sale