U Podjezdu pozor, vlaky na Šternberk už zase jezdí

Chybová zpráva

Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
Úterý, 5.1.2021

Už jezdí. Už před Štědrým dnem se na trať z Olomouce do Šternberka a Uničova vrátily vlaky, zatím stále jen dieselové. Pro Olomoučany to znamená nejen rychlejší cesty na uvedené trati, ale také opětovné zprovoznění železničního přejezdu v ulici U Podjezdu. Ten byl skoro rok a půl mimo provoz a řidči tady tak nemuseli dávat pozor na projíždějící vlaky. 

Celá modernizace a zkapacitnění trati je ovšem teprve v polovině. V první etapě byl vybudován nový železniční svršek, mosty a upraveny některé zastávky. Teprve v další etapě přibydou také trakční vedení a zabezpečovací systém. Až po dokončení celého projektu budou jezdit vlaky na třicet kilometrů dlouhé trati výrazně rychleji, přičemž se jízdní doba osobních vlaků mezi Olomoucí a Uničovem zkrátí ze současných 40 na 26, minuty a spěšné vlaky by měly cestu mezi oběma městy zvládnout za 17 minut. Ekejtrcké vlaky se na trati objeví zhruba za rok.

Celý projekt vyjde na zhruba 4,8 miliardy korun.

Autor: 
(rej)

Komentáře

lipitor 80mg pills <a href="https://lipiws.top/">order lipitor 80mg online</a> order atorvastatin 20mg