Ekologický večer zve do Lichtensteinské krajiny u Vranova

Chybová zpráva

Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
Úterý, 17.3.2015

Ekologický večer dnes v Divadle hudby nabídne návštěvníkům od 18 hodin zasvěcené vyprávění o jedné z našich tradičních krajinných památek, Lichtensteinském areálu u Vranova. Zkušený archeolog a jeskyňář Martin Golec v pořadu Lichtensteinský areál mezi Vranovem a Křtinami přinese hostům pohled na rozsáhlý příklad romantizujících úprav z přelomu 18. a 19. století.

Vedle známého Lednicko–valtického areálu vznikly tehdy díky plánu Lichtensteinů další dva přírodě blízké parky v Nových Zámcích u Litovle a také v Moravském krasu. Industrializace sice později vymazala střední část této unikátní komponované krajiny a turistický zájem se přesunul jinam, přesto si však krjina zachovala značný díl původního kouzla. V tajemné Býčí skále lze navíc nalézt podpis architekta Josefa Hardtmutha, který se společně s Bernardem Petrim zasloužili o estetickou kompozici dnes zapomenutého Moravského Švýcarska.

O tom všem vypráví Martin Golec, který tuto krajinu důvěrně zná. 

Autor: 
(red)